Zavarok az online pénztárgépek rendszerében Romániában

2019. 03. 27., 11:00

Romániában az online pénztárgépek éppen azt a szerepet nem töltik be, amiért kötelezték a bevezetésüket. A beérkezett adatokat az adóhatóság nem tudja megfelelően feldolgozni, hogy kiszűrjék az adócsalást.

A vállalkozókat ellenőrzik, hogy áttértek-e az elektronikus naplós pénztárgépek használatára, ám az adatokat a rosszul kiépített rendszer miatt nem tudja megfelelően feldolgozni az Országos Adóhatóság (ANAF) – hívta fel a figyelmet Florin Jianu, a romániai kis- és közepes vállalkozók országos szövetségének (CNIPMMR) elnöke

A szakember szerint az adóhatóság nem tudja megfelelő szinten feldolgozni az adatokat, hogy kiszűrjék az adócsalást, és növeljék az adóbevételeket – írja a Krónika.

A szövetség beadványt intéz az adóhatósághoz, arra kérnek választ, hogy miként dolgozzák fel az elektronikus pénztárgépek révén beérkezett adatokat.

„A felelősséget a vállalkozókra hárítják, de tudnunk kell, hogy pontosan mi történik ezekkel az adatokkal” – fogalmazott Jianu.

„A vállalkozókra kötelezettségeket ró a kormány, ezek teljesítését az adóhatóság ellenőrzi is, ám a rossz érzést erősíti, ha azt látják, hogy a hatóság nincs felkészülve arra, hogy megfelelően működtesse a rendszert” – értékelt Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A kamara elnöke a megfelelő tájékoztatást is hiányolja a pénzügyminisztérium, az adóhatóság részéről. Szerinte megfelelően tájékoztatni kellene a vállalkozói szférát, hogy miért van szükség az elektronikus pénztárgépek bevezetésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS