Vendéglátó Akadémia: máltai ötlettel és partnerrel erősít a Starjobs

Vendéglátó Akadémia: máltai ötlettel és partnerrel erősít a Starjobs
2023. 11. 21., 10:10

Együttműködési megállapodást kötött a Starjobs Magyarország és a szállodai munkaerő-közvetítésre szakosodott OZO Group, aminek eredményeként hazai szállodaiparban tapasztalható munkaerőhiányt évtizedek óta bevált máltai gyakorlatok révén enyhíthetik.

Az együttműködés legfontosabb kezdeményezése egy korszerű „Vendéglátóipari Akadémia” létrehozása, amely a szálloda- és vendéglátóiparban dolgozni kívánó munkavállalókat naprakész, gyakorlati készségekkel ruházza fel. Az ügyfelek kivételes szolgáltatásra, hatékonyságra és költséghatékonyságra számíthatnak, a munkavállalóknak pedig páratlan képzési élményben lesz részük – ígérik a cégek. „Hiszünk abban, hogy egyesítve erőinket új szintre emelhetjük a munkaerő-közvetítési szolgáltatásainkat” – mondta Megyeri Péter, a Starjobs ügyvezető igazgatója. „Mindig olyan partnereket kerestünk, akik hozzánk hasonlóan elkötelezette a kiválóság mellett – tette hozzá Fabio Muscat, az Ozo Group vezérigazgatója. – A Starjobs piaci pozíciója és kiterjedt tapasztalata révén tökéletes partner abban, hogy együtt forradalmasítsuk a szállodai és a vendéglátó-ipari munkaerő-közvetítést.”

Az OZO máltai központjában már 20 éve működő „Vendéglátó Akadémián” a szállodaiparban elhelyezkedi kívánó vendégmunkások nemcsak a legfontosabb elméleti ismereteket sajátítják el, de gyakorlati képzést is kapnak. A takarítás helyes módszertanát egy „valódi” szállodai szobában tanulják meg a jelentkezők, és a kiszolgálást is egy „igazi” bárpultban gyakorolhatják – mondta el Szakács Kristóf, az OZO Hungary vezetője, hangsúlyozva, hogy az OZO nem csupán a leendő munkatársak felkészítésében vesz részt, de a szállodák vezetőségével folyamatos kapcsolatban állva követi a kiközvetített munkatársak teljesítményét, és ha szükséges, extra tréningek keretében bővíti ismereteiket.

A Starjobs és az OZO főként harmadik országokból érkező vendégmunkásokat közvetít a magyarországi szállodáknak. A Starjobs Magyarország Kft.-t Budapest Főváros Kormányhivatala 2022-ben minősített kölcsönbeadói nyilvántartásba vette, ami lehetővé teszi, hogy könnyített eljárással toborozzon és foglalkoztasson harmadik országbeli munkavállalókat – emlékeztet Megyeri Péter, hozzátéve: a képzés és a szállodai elhelyezkedési lehetőség természetesen az érdeklődő magyar munkavállalók előtt is nyitva áll.

A külföldi vendégmunkásokra – a magyar gazdaság más ágaihoz hasonlóan – a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén is egyre nagyobb az igény. A statisztikai hivatal adatai szerint 2023 közepén az üres álláshelyek száma megközelítette az 1500-at. Ezt a munkaerőhiányt fogja a tervek szerint mérsékelni a mostani megállapodás, elsősorban a négy-, illetve ötcsillagos szállodai szegmensben. A két cég tervei szerint néhány éven belül 500 főre emelkedik az általuk felkészített és kiközvetített szállodai alkalmazottak száma.

Ezeket az álláshelyeket a szállodák már évek óta nehezen vagy egyáltalán nem tudják betölteni magyar munkavállalókkal, így nincs arról szó, hogy bárki elől elvennék a lehetőséget – hangsúlyozzák a Starjobs és az OZO szakemberei, akiknek meggyőződésük, hogy a külföldi munkavállalók integrációja nem csupán üzleti lehetőség, de egyúttal komoly felelősség is, céljuk, hogy garantáltan megbízható, képzett és ellenőrzött munkaerőt biztosítsanak partnereiknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS