Vendéglátó Akadémia: máltai ötlettel és partnerrel erősít a Starjobs

Vendéglátó Akadémia: máltai ötlettel és partnerrel erősít a Starjobs
2023. 11. 21., 10:10

Együttműködési megállapodást kötött a Starjobs Magyarország és a szállodai munkaerő-közvetítésre szakosodott OZO Group, aminek eredményeként hazai szállodaiparban tapasztalható munkaerőhiányt évtizedek óta bevált máltai gyakorlatok révén enyhíthetik.

Az együttműködés legfontosabb kezdeményezése egy korszerű „Vendéglátóipari Akadémia” létrehozása, amely a szálloda- és vendéglátóiparban dolgozni kívánó munkavállalókat naprakész, gyakorlati készségekkel ruházza fel. Az ügyfelek kivételes szolgáltatásra, hatékonyságra és költséghatékonyságra számíthatnak, a munkavállalóknak pedig páratlan képzési élményben lesz részük – ígérik a cégek. „Hiszünk abban, hogy egyesítve erőinket új szintre emelhetjük a munkaerő-közvetítési szolgáltatásainkat” – mondta Megyeri Péter, a Starjobs ügyvezető igazgatója. „Mindig olyan partnereket kerestünk, akik hozzánk hasonlóan elkötelezette a kiválóság mellett – tette hozzá Fabio Muscat, az Ozo Group vezérigazgatója. – A Starjobs piaci pozíciója és kiterjedt tapasztalata révén tökéletes partner abban, hogy együtt forradalmasítsuk a szállodai és a vendéglátó-ipari munkaerő-közvetítést.”

Az OZO máltai központjában már 20 éve működő „Vendéglátó Akadémián” a szállodaiparban elhelyezkedi kívánó vendégmunkások nemcsak a legfontosabb elméleti ismereteket sajátítják el, de gyakorlati képzést is kapnak. A takarítás helyes módszertanát egy „valódi” szállodai szobában tanulják meg a jelentkezők, és a kiszolgálást is egy „igazi” bárpultban gyakorolhatják – mondta el Szakács Kristóf, az OZO Hungary vezetője, hangsúlyozva, hogy az OZO nem csupán a leendő munkatársak felkészítésében vesz részt, de a szállodák vezetőségével folyamatos kapcsolatban állva követi a kiközvetített munkatársak teljesítményét, és ha szükséges, extra tréningek keretében bővíti ismereteiket.

A Starjobs és az OZO főként harmadik országokból érkező vendégmunkásokat közvetít a magyarországi szállodáknak. A Starjobs Magyarország Kft.-t Budapest Főváros Kormányhivatala 2022-ben minősített kölcsönbeadói nyilvántartásba vette, ami lehetővé teszi, hogy könnyített eljárással toborozzon és foglalkoztasson harmadik országbeli munkavállalókat – emlékeztet Megyeri Péter, hozzátéve: a képzés és a szállodai elhelyezkedési lehetőség természetesen az érdeklődő magyar munkavállalók előtt is nyitva áll.

A külföldi vendégmunkásokra – a magyar gazdaság más ágaihoz hasonlóan – a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén is egyre nagyobb az igény. A statisztikai hivatal adatai szerint 2023 közepén az üres álláshelyek száma megközelítette az 1500-at. Ezt a munkaerőhiányt fogja a tervek szerint mérsékelni a mostani megállapodás, elsősorban a négy-, illetve ötcsillagos szállodai szegmensben. A két cég tervei szerint néhány éven belül 500 főre emelkedik az általuk felkészített és kiközvetített szállodai alkalmazottak száma.

Ezeket az álláshelyeket a szállodák már évek óta nehezen vagy egyáltalán nem tudják betölteni magyar munkavállalókkal, így nincs arról szó, hogy bárki elől elvennék a lehetőséget – hangsúlyozzák a Starjobs és az OZO szakemberei, akiknek meggyőződésük, hogy a külföldi munkavállalók integrációja nem csupán üzleti lehetőség, de egyúttal komoly felelősség is, céljuk, hogy garantáltan megbízható, képzett és ellenőrzött munkaerőt biztosítsanak partnereiknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS