Új csapatokkal bővült Magyarország legnagyobb inkubátorprogramja

2023. 10. 12., 16:22

Hatalmas technológiai ugrás történt a startup ökoszisztémában. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország legnagyobb vállalati inkubátorprogramjába, a start it @K&H-ba most bekerült 16 új csapat közül gyakorlatilag már majdnem mindenki alkalmazza valamilyen formában a mesterséges intelligenciát.

Az októberben bekerült 16 csapatot két helyszínen, Budapesten és Győrben a szakmai mentorok, a digitális technológiai szolgáltatások és a közösségi iroda mellett a programban korábban részt vevők tapasztalatai, a K&H felső- és középvezetői közül kikerülő kulcsmentorok és kapcsolatépítést szolgáló események segítik a tudásbővítésben és gyorsabb fejlődésben.

Mivel a start it @K&H iparágfüggetlen, az újonnan bekerültek nagyon változatos szakterületeket képviselnek: az ingatlanszektor, a vendéglátóipar és az egészségügy mellett az agrárium, a játékfejlesztők és az értékesítési megoldások is helyet kaptak a programban.

„A kiválasztás során, az előző évekhez hasonlóan, most is fontos szempont volt az innovatív ötlet, a csapatok elkötelezettsége, az üzleti modell és a jövőbeli tervek megvalósíthatósága. Emellett idén is kiemelt figyelmet fordítottunk a női alapítású és a fenntarthatósági megoldásokra, hiszen a környezeti és társadalmi fenntarthatóság ma már részei a hosszú távú gondolkozásnak és a K&H stratégiájának is. Ennek köszönhetően 6 női alapítású és 4 fenntarthatósággal foglalkozó csapat is részt vesz a programban” – tájékoztatott Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

Az új csapatok 14 alkalmas oktató workshopon vesznek majd részt, amely végig viszi őket a piackutatástól a piacra lépésig tartó folyamat minden lépésén. Emellett a fenntarthatósági fókuszú csapatokat iparági mentorok, a női alapításúakat pedig személyes tanácsadás és panelbeszélgetések is támogatják a fejlődésben.

„Az elmúlt évekhez képest a legnagyobb változás, hogy lényegesen megnőtt a mesterséges intelligenciát alkalmazó innovációk száma. Szinte minden csapatnál van már olyan folyamatelem, amelyben használják a mesterséges intelligenciát. Ami egyértelműen azt mutatja, hogy az innováció és a digitális technológiák kéz a kézben járnak” – emelte ki Németh Balázs.

A start it @K&H új csapatai

Aprently: egy innovatív, hosszú távú ingatlan bérleti platform intelligens funkciókkal, csalásbiztos garancia rendszerrel és felhasználóbarát keresési funkciókkal.

Bededicated: a szoftver a videójáték-fejlesztőket támogatja azzal, hogy a szerver integráció idejét 6 hétről 2-3 napra csökkenti.

Compass: egy startup ötlet validáló, tesztelő eszköz, aminek segítségével minimális idő és pénz befektetéssel lehet felmérni a valós piaci igényt egy adott vállalkozás iránt.

Edubot: egy olyan oktatási platform, amely az élmény alapú tanulást és a közösségben való tudásmegosztást összekapcsolja a 21. századi készségek fejlesztésével.

Eszerzodes.hu: a felület egyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a szerződések kezelését bármilyen méretű vállalkozásról is legyen szó.

Forum: egy olyan innovatív közösségi média felület, amely összeköti az ifjúságot a számukra értékes lehetőséget kínáló intézményekkel, szervezetekkel.

Healmindset: az applikációban AI segítségével pillanatok alatt megtalálható a felhasználó számára megfelelő pszichológus, és akár chaten, anonim módon, akár online videóhívásban kapcsolatba lehet lépni a kiválasztott szakemberrel.

InsureWiz: automatizált biztosítási kárigénylési folyamatot nyújt, beleértve a repülőgépjárat-törlésekre vonatkozó megoldásokat.

Kitman: egy online piactér futball mezek számára.

Komposztfarm: olyan, mikroorganizmus gazdag komposzt termék piacra dobásán dolgoznak, ami a mezőgazdaságban segít kiváltani az ökoszisztémára káros termékeket.

KK Phísio: a csapat fizioterapeuták, rehabilitációs szakemberek és sport szakedzők számára fejleszt applikációt.

LifeSync Pro: döntéstámogató szoftvert fejleszt, amely az AI segítségével az egészségügyi intézményeknek, különösen az orvosoknak segít időt spórolni és pontosabb diagnózist felállítani.

OFF-ROOP: egyedi, személyre szabott terepjáró kiegészítőket tervez, gyárt, forgalmaz. A lapra szerelhető, kitűnő statikájú tetőcsomagtartókkal a belföldi és külföldi piac meghódítása a cél.

Patron: az alkalmazás a kisebb vendéglátóhelyeknek teszi elérhetővé a digitális hűségpont rendszert.

PsyJourney: a pszichológiai értékelő teszteket gondolta újra, és egy egyedi, a felhasználó számára inspiráló megoldást kínál klinikai és vállalati felhasználásra egyaránt.

Touch: a forradalmi alkalmazás egyszerűsíti a kapcsolattartási adatok megosztását: elég csak két telefont egymáshoz érinteni. Azonnal menti az összes kapcsolattartási adatot, beleértve a közösségi média információkat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Május a legjobb időszak arra, hogy a természetben piknikezzünk – ehhez most egy tökéletes helyszínt is ajánlhatunk, hisz már csak párat kell aludni és a noszvaji Nomádban startol a szezon egyik leghangulatosabb rendezvénye!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS