Tóth Zoltán: A TRM Pro Kft. mindvégig megőrizte stabilitását

Tóth Zoltán: A TRM Pro Kft. mindvégig megőrizte stabilitását
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 02. 08., 09:02

A belső képzéseket, oktatásokat és a szervezetfejlesztést olyan területeknek látom, ahol minden egyes elköltött forint többszörösen megtérül – mondta az Üzletemnek Tóth Zoltán, a TRM Pro Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

CÉGES LEGEK sorozatunk 19. cikkében a TRM Pro Kft. legjeit Tóth Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Számomra az, hogy sosem szabad figyelmen kívül hagyni a külső tényezőket. Bármikor történhetnek meglepő események a piacon, amik teljesen felborítják az addigi, sztenderdnek gondolt folyamatokat. Tavaly ilyen volt a vártnál is nagyobb méreteket öltő alapanyaghiány, valamint az ezzel párhuzamosan jelentkező extrém áremelkedés, amely bizonyos esetekben duplázódást jelentett. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy a drasztikusan megváltozó külső körülmények közepette tudtuk úgy alakítani az általunk befolyásolható tényezőket, hogy mindvégig megőriztük stabilitásunkat.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

Dinamikusan növekvő cég vagyunk, és mint ilyen, a legnagyobb kihívás, hogy a szervezettségünk is „le tudja követni” a volumeneink bővülését. Az egész év során nagy hangsúlyt fektetünk majd a szervezetfejlesztésre, hogy jövő ilyenkor nyugodtan kijelenthessem: ismét nagyot léptünk előre folyamataink harmonizálásában.

Az előttünk álló év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A saját gyártású ZENSTEEL® brandünk neve mostanra egyre többeknek cseng ismerősen az építőiparban és a lakosság körében is, de mindig van feljebb. Deklarált célunk a márka még szélesebb körű megismertetése a piacon.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Kettőt is kiemelnék. Hatalmas mérföldkövet jelentett, amikor az azóta is ismert és hozzánk tartozó LemezOutlet-ben 2016-ban elindítottuk a saját gyártást. Trapézlemezeink, cserepes lemezeink azóta is házon belül készülnek, azóta Gyermelyen is, folyamatosan korszerűsödő miliőben. Illetve, talán nem kell sokat bizonygatnom, mennyire fontos mozzanat egy cég életében, ha a menedzsmentet egy igazán értékes, megbízható taggal tudja bővíteni, így mindenképp említést érdemel a pillanat, amikor Graffits Tamás kollégánk, barátunk csatlakozott hozzánk.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Egy beszállítói csalás, amelynek a miénk mellett több másik vállalkozás és maga a beszállító cég is áldozatul esett, utóbbi vállalat egyik alkalmazottja miatt. Szerencsére a történtek nem nyomták rá a bélyegét erre az egyébként gyümölcsöző kapcsolatra, a beszállító azóta is kifejezetten jó partnerünk.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy radikális átalakításba kezdtünk, amely cégünk működésének minden stratégiai fontosságú területét érintette. A változás részeként én magam és tulajdonostársam, Máté János is minden eddiginél nagyobb elánnal vetettük bele magunkat folyamataink optimalizálásába, amelynek már most vannak látható eredményei a partnereinkkel való hosszútávú, gördülékeny együttműködésekben.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A sok év óta tartó, folyamatos prosperálás eredményeként elérkeztünk arra a pontra, hogy meglévő rendszerünk már nem tudja elég hatékonyan támogatni az optimális döntések meghozatalát, a folyamatok ellenőrzését, és egyáltalán, a releváns információk begyűjtését. Éppen ezért a 2022-es év egyik nagy feladata lesz egy minden eddiginél korszerűbb ERP-rendszer bevezetése.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A gyermelyi telephelyünk 2020-as megvásárlása és gyártásra alkalmassá tétele kívánkozik az első helyre. Akkor az egy féléves projekt volt bontással, átfogó korszerűsítéssel és a legmodernebb elvárásoknak megfelelő berendezések telepítésével.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Az egyik hangsúlyos irány a termelési folyamatok automatizálása, amely egyszerre biztosítja a nagyfokú termelékenységet, valamint növeli a stabilitást napjaink jól ismert munkaerőpiaci realitásai közepette. Ezen kívül a belső képzéseket, oktatásokat és a szervezetfejlesztést is olyan területeknek látom, ahol minden egyes elköltött forint többszörösen megtérül.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Talán kissé meglepő, de mi nem akarjuk „legyőzni” a legfőbb riválisainkat: inkább tanulni szeretnénk tőlük, és adott esetben akár együttműködni. A trapézlemez- vagy épp cserepeslemez-gyártás szegmensében jelenleg semmi sem indokolja a magyar szereplők egymás elleni harcát, inkább a hazai piac közös megerősítése kell legyen a célunk!

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Korábban már utaltam a munkaerőpiaci helyzetre, így, azt hiszem, most sem ér váratlanul senkit, ha azt válaszolom: ez idő tájt a megfelelő szakemberek megtalálását látjuk a legnagyobb akadálynak – főként, hogy a TRM Pro Kft. által támasztott, magas szakmai elvárásokból nem adunk alább, hiszen többek közt ez az, amiről partnereink ismernek minket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS