Tóth Zoltán: A TRM Pro Kft. mindvégig megőrizte stabilitását

Tóth Zoltán: A TRM Pro Kft. mindvégig megőrizte stabilitását
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 02. 08., 09:02

A belső képzéseket, oktatásokat és a szervezetfejlesztést olyan területeknek látom, ahol minden egyes elköltött forint többszörösen megtérül – mondta az Üzletemnek Tóth Zoltán, a TRM Pro Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

CÉGES LEGEK sorozatunk 19. cikkében a TRM Pro Kft. legjeit Tóth Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Számomra az, hogy sosem szabad figyelmen kívül hagyni a külső tényezőket. Bármikor történhetnek meglepő események a piacon, amik teljesen felborítják az addigi, sztenderdnek gondolt folyamatokat. Tavaly ilyen volt a vártnál is nagyobb méreteket öltő alapanyaghiány, valamint az ezzel párhuzamosan jelentkező extrém áremelkedés, amely bizonyos esetekben duplázódást jelentett. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy a drasztikusan megváltozó külső körülmények közepette tudtuk úgy alakítani az általunk befolyásolható tényezőket, hogy mindvégig megőriztük stabilitásunkat.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

Dinamikusan növekvő cég vagyunk, és mint ilyen, a legnagyobb kihívás, hogy a szervezettségünk is „le tudja követni” a volumeneink bővülését. Az egész év során nagy hangsúlyt fektetünk majd a szervezetfejlesztésre, hogy jövő ilyenkor nyugodtan kijelenthessem: ismét nagyot léptünk előre folyamataink harmonizálásában.

Az előttünk álló év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A saját gyártású ZENSTEEL® brandünk neve mostanra egyre többeknek cseng ismerősen az építőiparban és a lakosság körében is, de mindig van feljebb. Deklarált célunk a márka még szélesebb körű megismertetése a piacon.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Kettőt is kiemelnék. Hatalmas mérföldkövet jelentett, amikor az azóta is ismert és hozzánk tartozó LemezOutlet-ben 2016-ban elindítottuk a saját gyártást. Trapézlemezeink, cserepes lemezeink azóta is házon belül készülnek, azóta Gyermelyen is, folyamatosan korszerűsödő miliőben. Illetve, talán nem kell sokat bizonygatnom, mennyire fontos mozzanat egy cég életében, ha a menedzsmentet egy igazán értékes, megbízható taggal tudja bővíteni, így mindenképp említést érdemel a pillanat, amikor Graffits Tamás kollégánk, barátunk csatlakozott hozzánk.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Egy beszállítói csalás, amelynek a miénk mellett több másik vállalkozás és maga a beszállító cég is áldozatul esett, utóbbi vállalat egyik alkalmazottja miatt. Szerencsére a történtek nem nyomták rá a bélyegét erre az egyébként gyümölcsöző kapcsolatra, a beszállító azóta is kifejezetten jó partnerünk.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy radikális átalakításba kezdtünk, amely cégünk működésének minden stratégiai fontosságú területét érintette. A változás részeként én magam és tulajdonostársam, Máté János is minden eddiginél nagyobb elánnal vetettük bele magunkat folyamataink optimalizálásába, amelynek már most vannak látható eredményei a partnereinkkel való hosszútávú, gördülékeny együttműködésekben.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A sok év óta tartó, folyamatos prosperálás eredményeként elérkeztünk arra a pontra, hogy meglévő rendszerünk már nem tudja elég hatékonyan támogatni az optimális döntések meghozatalát, a folyamatok ellenőrzését, és egyáltalán, a releváns információk begyűjtését. Éppen ezért a 2022-es év egyik nagy feladata lesz egy minden eddiginél korszerűbb ERP-rendszer bevezetése.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A gyermelyi telephelyünk 2020-as megvásárlása és gyártásra alkalmassá tétele kívánkozik az első helyre. Akkor az egy féléves projekt volt bontással, átfogó korszerűsítéssel és a legmodernebb elvárásoknak megfelelő berendezések telepítésével.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Az egyik hangsúlyos irány a termelési folyamatok automatizálása, amely egyszerre biztosítja a nagyfokú termelékenységet, valamint növeli a stabilitást napjaink jól ismert munkaerőpiaci realitásai közepette. Ezen kívül a belső képzéseket, oktatásokat és a szervezetfejlesztést is olyan területeknek látom, ahol minden egyes elköltött forint többszörösen megtérül.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Talán kissé meglepő, de mi nem akarjuk „legyőzni” a legfőbb riválisainkat: inkább tanulni szeretnénk tőlük, és adott esetben akár együttműködni. A trapézlemez- vagy épp cserepeslemez-gyártás szegmensében jelenleg semmi sem indokolja a magyar szereplők egymás elleni harcát, inkább a hazai piac közös megerősítése kell legyen a célunk!

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Korábban már utaltam a munkaerőpiaci helyzetre, így, azt hiszem, most sem ér váratlanul senkit, ha azt válaszolom: ez idő tájt a megfelelő szakemberek megtalálását látjuk a legnagyobb akadálynak – főként, hogy a TRM Pro Kft. által támasztott, magas szakmai elvárásokból nem adunk alább, hiszen többek közt ez az, amiről partnereink ismernek minket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS