Szijjártó Péter kapta az idei Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díjat

Szijjártó Péter kapta az idei Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díjat
2021. 11. 26., 19:41

Az idén állami díjként újraalapított „Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj” átadó ünnepségén Szijjártó Péter miniszter és Farkas Dezső vállalkozó vehette át a jegybank elnökétől az elismeréseket. A díjakat két kategóriában olyan kiemelkedő szakemberek számára ítélik oda, akik elhivatott munkájukkal és példaértékű erőfeszítésükkel hozzájárulnak a fiatal generációk tehetséggondozásához, pénzügyi tudatosságra neveléséhez, mindezzel a hazai tudástőke fejlesztését aktívan támogatják. Az eseményt kerekasztal-beszélgetés zárta, melyen az MNB pénzügyi edukációs törekvéseinek újabb elemeként kiadott Nagy Pénzkönyv bemutatására került sor.

A prominens múlttal rendelkező Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította, gondozását a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben vette át, és az idei évben állami díjként alapította újra. Az elismerés két fokozata olyan kiemelkedő szakemberek és fiatal tehetségek számára adományozható, aki kimagasló munkájukkal hozzájárulnak a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez, valamint támogatják a fiatalok pénzügyi képzését, ezzel is hozzájárulva a hazai tudástőke növeléséhez. Az Európa-szerte elismert magyar közgazdász, Wekerle Sándor nevét viselő Gazdasági Díjat a jövőben a Pénzmúzeum és Látogatóközpont ünnepélyes keretek között adja majd át.

Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj Nagydíj fokozatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számára ítélték oda, míg Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj Junior fokozatát Farkas Dezső kapta.

Az idei díjak átadásakor Matolcsy György a jegybank elnöke méltatta a díj névadója Wekerle Sándor hazánk gazdasági fejlődéséért tett munkásságát. Ezt követően kiemelte, hogy nem véletlen, hogy Szijjártó Péter érdemelte ki az idei Nagydíjat, hiszen a miniszter úr olyan kiváló vezető, aki egyszerre tesz sokat a Kárpát-medencéért és a Visegrádi országok egyműködésében a Kárpát-medence fejlesztéséért. Áldozatos munkájának köszönhetően az országhatárokon átívelő oktatási kapcsolatok erősödtek, ezáltal kiszélesedtek a jövő tehetségeinek lehetőségei, amely egész nemzetünk számára kiemelkedő jelentőségű. A Nagydíj kézhezvételekor a miniszter örömét fejezte ki az elismerés kapcsán és rámutatott, hogy „külgazdasági és külügyminisztérium, valamint a nemzeti bank együttműködése komoly segítséget jelent a sikeres külgazdaság és külkapcsolatok elérésében.”

A junior díj nyertese Farkas Dezső ifjú vállalkozó, Köztársasági Ösztöndíj nyertes, aki a Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakának elvégzését követően a Babson College MBA programjának tanulója, aki háromezer jelentkezőből a felvett húsz diák közé egyetlen magyarként került be. Emellett a Jövőt Építők Generációja Egyesület (JÉG) alapítója is, melynek missziója, a tehetséges és fejlődni vágyó fiatalokat felkutatása és számukra olyan környezet kialakítása, ahol a legtöbbet tudják kihozni magukból.

Az ünnepélyes díjátadót követően, a Nagy Pénzkönyv bemutatója során Hergár Eszter a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Fábián Gergely az MNB ügyvezető igazgatója, Kolozsi Pál Péter, a MNB igazgatója, a Nagy Pénzkönyv szakmai lektora, valamint Tóth Csaba, Magyar Nemzeti Múzeum muzeológus-numizmatikusa, a kötet szerzője és szerkesztője kötetlen kerekasztal-beszélgetésen méltatta a könyv hasznosságát, a pénzügyi edukáció fejlesztésében betöltött szerepét.

A díjátadó és a kerekasztal beszélgetés ezen a linken érhető el. (MNB)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 01. 27., 09:02
Szeretnénk az elsők között lenni azok között, akik a modern technológiát (ideértve akár a mesteréges intelligenciát is) a munkájuk integráns részévé teszik és kihasználják az ebből fakadó lehetőségeket – mondta az Üzletemnek Jalsovszky Pál ügyvéd, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS