Miskolcon nyitott új raktárt az Élelmiszerbank

2021. 03. 31., 11:30

Megkezdte működését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület új telephelye Miskolcon. A helyi Élelmiszerbank célja, hogy közelebb vigyék a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszerforgalmazó és -gyártó cégek támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítsanak a térségben működő karitatív szervezeteknek, és több mentett élelmiszer jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. Az Élelmiszerbank célja, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, és ezzel segítse az éhezés, az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon.

A budapesti központtal működő Élelmiszerbank országos lefedettségét az Egyesület mintegy 450 partnerszervezete biztosítja, akiknek köszönhetően évente több, mint 250.000 nélkülözőhöz jut el élelmiszeradomány, 2020-ban összesen 8.400 tonna mennyiségben, 7 milliárd forint értékben.

Az Élelmiszerbank hosszú távú célja, egy erős vidéki hálózat kialakítása, amely az egyes régiókban élők helyzetét megkönnyítené, élelmiszerhez jutását költséghatékonyabbá tenné. A járványügyi helyzet, a nélkülözők számának növekedése, az igények bővülése miatt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület úgy döntött, hogy következő logisztikai bázisát Miskolcon nyitja meg.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Élelmiszerbank több mint 30 partnerszervezetén keresztül közel 25 ezer nélkülözőt – gyermekeket, családokat, időseket, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat – lát el mentett élelmiszerekből készített csomagokkal.

„A helyi Élelmiszerbank létrehozásával a fő célunk, hogy a környéken működő partnerszervezeteink logisztikai költségeinek csökkentésével hatékonyabban segítsük a nélkülözők ellátását, a régió vállalatainak bevonásával pedig növelni tudjuk a mentett élelmiszerek mennyiségét.  Az helyi Élelmiszerbank megnyitásával még több embernek szeretnénk hathatós segítséget nyújtani a térségben” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank elnöke.

„Miskolc önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy segítséget nyújthasson a nehéz helyzetben lévőknek, azoknak, akik szociális körülményeik vagy más problémáik miatt erre rászorulnak. A segítségnyújtás során fontos, hogy létrejöhessenek olyan kezdeményezések, amelyek ezt a város számára kitűzött jelentős célt szolgálják, segítik. Éppen ezért rendkívüli öröm számomra, hogy Miskolcon nyitotta meg új raktárát az Élelmiszerbank” – mondta Varga Andrea, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere.

„A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karitatív munkája sok miskolci és környékbeli családnak nyújthat segítséget, megkönnyítve mindennapjaikat, hozzájárulva ahhoz, hogy megfelelő élelmiszerekhez jussanak. Bízom abban, hogy a most megnyitásra kerülő élelmiszerraktár minél több személy számára nyújthat megfelelő segítséget, valamint minél többen csatlakoznak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által kitűzött célok támogatásához” – nyilatkozta az alpolgármester.

Az új raktár felszerelését és működtetésének első évét támogatja a CIB Bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo Csoport. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Szlovén Élelmiszerbankkal közösen tavaly nyújtott be sikeres pályázatot a bankcsoport jótékonysági alapjához, az Intesa Sanpaolo Charity Fund-jához, hogy megvalósíthassa a „Food, no Waste” („Ételt, ne hulladékot!”) kezdeményezését.

Az új telephely működtetését a Tesco is támogatja: a vállalat amellett, hogy a térségben működő áruházaiból is napi szinten rászorulóknak ajánlja fel az élelmiszerfelesleget, s azt az Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül eljuttatja a rászorulókhoz, most az élelmiszeradományok szállítására alkalmas kisteherautó adományozásával is segíti az Egyesület munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS