Még a Fülöp-szigetekről is szavaztak a Puskás Arénára, amely Az Év Stadionja lett!

2020. 03. 24., 16:45

A Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év Stadionja címet a Stadium Database honlapján tartott közönségszavazáson. A több mint 30 000 szavazó közel fele a hazai sportlétesítményre is szavazott, melynek köszönhetően a bajnokok arénája az arénák bajnoka lett! A nevéhez, történetéhez és történelméhez hűen átépített Arénát a szintén évtizedes hagyományokkal rendelkező Középülettervező Zrt., a KÖZTI tervezte.

A világ élvonalába tartozó, futballarénákkal foglalkozó Stadium Database nevű tematikus oldal – www.stadiumdb.com – február közepén hirdette meg a versenyt a 2019-ben átadott legszebb sportlétesítmények számára.

A részvételi feltételek szigorúak, de egyértelműek voltak: a listára kizárólag a 2019-ben átadott, legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel. A díjat két kategóriában hirdették meg: egyrészt egy szakmai zsűri 3 ismérv – szerkezeti felépítés, funkcionalitás és innováció – alapján választott győztest (ebben a kategóriában a Tokiói Olimpiai Stadion után a Puskás Aréna megosztott második helyezett lett), másrészt a nagyközönség március 15-ig leadott szavazatai döntötték el, melyik sportlétesítmény a legvonzóbb.

Az internetes lap olvasói 19 ország 21 stadionjára szavazhattak. A végső döntőbe 5 létesítmény került be: a Puskás Aréna mellett a Tottenham Hotspur, a Real Sociedad, a katari Al-Wakrah és a dunaszerdahelyi MOL Aréna. A világ 107 országából érkeztek voksok. A Stadium Database adatai szerint a Puskás Aréna minden második szavazótól kapott jelölést, és az első napokat kivéve mindvégig az első helyen állt, míg végül torony magasan, 57 613 ponttal zárt.

A XXI. század kihívásainak maximálisan eleget tevő épület már eddig is tarolt a legtöbb szakmai fórumon. A közelmúltban Kossuth-díjjal kitüntetett tervező, Skardelli György azt nyilatkozta a Puskás Arénáról: „Annak drukkolok, hogy szeressék az emberek, legalább annyira szeressék, mint a régi épületet.” A kimagaslóan aktív hazai részvétel mellett sok pont érkezett Szlovákiából, Lengyelországból, Argentínából, Indonéziából, Nagy-Britannából az USA-ból és a Fülöp-szigetekről is.

A győzelemmel pedig most egy hagyományt folytat a KÖZTI, hiszen tavaly szintén az általuk tervezett Diósgyőri DVTK Aréna érdemelte ki Az Év Stadionja elismerést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.