Még a Fülöp-szigetekről is szavaztak a Puskás Arénára, amely Az Év Stadionja lett!

2020. 03. 24., 16:45

A Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év Stadionja címet a Stadium Database honlapján tartott közönségszavazáson. A több mint 30 000 szavazó közel fele a hazai sportlétesítményre is szavazott, melynek köszönhetően a bajnokok arénája az arénák bajnoka lett! A nevéhez, történetéhez és történelméhez hűen átépített Arénát a szintén évtizedes hagyományokkal rendelkező Középülettervező Zrt., a KÖZTI tervezte.

A világ élvonalába tartozó, futballarénákkal foglalkozó Stadium Database nevű tematikus oldal – www.stadiumdb.com – február közepén hirdette meg a versenyt a 2019-ben átadott legszebb sportlétesítmények számára.

A részvételi feltételek szigorúak, de egyértelműek voltak: a listára kizárólag a 2019-ben átadott, legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel. A díjat két kategóriában hirdették meg: egyrészt egy szakmai zsűri 3 ismérv – szerkezeti felépítés, funkcionalitás és innováció – alapján választott győztest (ebben a kategóriában a Tokiói Olimpiai Stadion után a Puskás Aréna megosztott második helyezett lett), másrészt a nagyközönség március 15-ig leadott szavazatai döntötték el, melyik sportlétesítmény a legvonzóbb.

Az internetes lap olvasói 19 ország 21 stadionjára szavazhattak. A végső döntőbe 5 létesítmény került be: a Puskás Aréna mellett a Tottenham Hotspur, a Real Sociedad, a katari Al-Wakrah és a dunaszerdahelyi MOL Aréna. A világ 107 országából érkeztek voksok. A Stadium Database adatai szerint a Puskás Aréna minden második szavazótól kapott jelölést, és az első napokat kivéve mindvégig az első helyen állt, míg végül torony magasan, 57 613 ponttal zárt.

A XXI. század kihívásainak maximálisan eleget tevő épület már eddig is tarolt a legtöbb szakmai fórumon. A közelmúltban Kossuth-díjjal kitüntetett tervező, Skardelli György azt nyilatkozta a Puskás Arénáról: „Annak drukkolok, hogy szeressék az emberek, legalább annyira szeressék, mint a régi épületet.” A kimagaslóan aktív hazai részvétel mellett sok pont érkezett Szlovákiából, Lengyelországból, Argentínából, Indonéziából, Nagy-Britannából az USA-ból és a Fülöp-szigetekről is.

A győzelemmel pedig most egy hagyományt folytat a KÖZTI, hiszen tavaly szintén az általuk tervezett Diósgyőri DVTK Aréna érdemelte ki Az Év Stadionja elismerést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS