Még a Fülöp-szigetekről is szavaztak a Puskás Arénára, amely Az Év Stadionja lett!

2020. 03. 24., 16:45

A Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év Stadionja címet a Stadium Database honlapján tartott közönségszavazáson. A több mint 30 000 szavazó közel fele a hazai sportlétesítményre is szavazott, melynek köszönhetően a bajnokok arénája az arénák bajnoka lett! A nevéhez, történetéhez és történelméhez hűen átépített Arénát a szintén évtizedes hagyományokkal rendelkező Középülettervező Zrt., a KÖZTI tervezte.

A világ élvonalába tartozó, futballarénákkal foglalkozó Stadium Database nevű tematikus oldal – www.stadiumdb.com – február közepén hirdette meg a versenyt a 2019-ben átadott legszebb sportlétesítmények számára.

A részvételi feltételek szigorúak, de egyértelműek voltak: a listára kizárólag a 2019-ben átadott, legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel. A díjat két kategóriában hirdették meg: egyrészt egy szakmai zsűri 3 ismérv – szerkezeti felépítés, funkcionalitás és innováció – alapján választott győztest (ebben a kategóriában a Tokiói Olimpiai Stadion után a Puskás Aréna megosztott második helyezett lett), másrészt a nagyközönség március 15-ig leadott szavazatai döntötték el, melyik sportlétesítmény a legvonzóbb.

Az internetes lap olvasói 19 ország 21 stadionjára szavazhattak. A végső döntőbe 5 létesítmény került be: a Puskás Aréna mellett a Tottenham Hotspur, a Real Sociedad, a katari Al-Wakrah és a dunaszerdahelyi MOL Aréna. A világ 107 országából érkeztek voksok. A Stadium Database adatai szerint a Puskás Aréna minden második szavazótól kapott jelölést, és az első napokat kivéve mindvégig az első helyen állt, míg végül torony magasan, 57 613 ponttal zárt.

A XXI. század kihívásainak maximálisan eleget tevő épület már eddig is tarolt a legtöbb szakmai fórumon. A közelmúltban Kossuth-díjjal kitüntetett tervező, Skardelli György azt nyilatkozta a Puskás Arénáról: „Annak drukkolok, hogy szeressék az emberek, legalább annyira szeressék, mint a régi épületet.” A kimagaslóan aktív hazai részvétel mellett sok pont érkezett Szlovákiából, Lengyelországból, Argentínából, Indonéziából, Nagy-Britannából az USA-ból és a Fülöp-szigetekről is.

A győzelemmel pedig most egy hagyományt folytat a KÖZTI, hiszen tavaly szintén az általuk tervezett Diósgyőri DVTK Aréna érdemelte ki Az Év Stadionja elismerést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS