Közlekedéstudomány: rangos díjakat kaptak a Széchenyi István Egyetem oktatói

Közlekedéstudomány: rangos díjakat kaptak a Széchenyi István Egyetem oktatói
2023. 02. 18., 17:44

A győri Széchenyi István Egyetem aktív részese a hazai közlekedésszakmai életnek, amit Magyarország egyik legnagyobb országos műszaki-tudományos civil egyesülete, a Közlekedéstudományi Egyesület rangos elismerései is bizonyítanak. A szakmai szervezet az intézmény öt munkatársának és egy mesterképzéses hallgatójának tevékenységét díjazta.

A Közlekedéstudományi Egyesület minden év februárjában tartja éves díjátadó ünnepségét. Az idei rendezvény fontos szereplői voltak a Széchenyi István Egyetem munkatársai is. Az esemény rámutatott, hogy a hazai szakmai közélet az intézmény Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karán folyó munkát ismeri és elismeri.

Többéves kiemelkedő tudományos és tudománynépszerűsítő tevékenységéért dr. Horváth Balázs, a kar dékánja Jáky József-díjban részesült. Ezt 1959 óta adják át minden évben három személynek az egyesület egyik legrangosabb kitüntetéseként.

A Közlekedéstudományi Szemle folyóiratban megjelent cikkéért Gaál Bertalan, a Széchenyi-egyetem Közlekedési Tanszékének tanársegédje Irodalmi díjat vehetett át. A zsűri a Gaál Bertalan és Somfai András szerzőpáros „Javaslat a közterület témakörének komplex kutatására” című cikkét tartotta rendkívül értékesnek a rangos elismerés odaítéléséhez.

A Közlekedésmérnök mesterképzést a közelmúltban sikeresen lezáró Kovács Gergő első helyezést ért el a Közlekedéstudományi Egyesület által kiírt diplomamunka-pályázaton. Dolgozatának témája a budapesti trolibuszhálózat technikai és szervezési megújítása volt.

A Közlekedéstudományi Egyesület és az Okos Válaszok Alapítvány közösen kiírt Innovációs Díj 2022 pályázaton való részvételéért Nagy Viktor, a Közlekedési Tanszék tanársegédje elismerő oklevélben részesült. Nagy Viktor pályázatában közlekedéstervezési feladatok automatizálásához kapcsolódó algoritmusokat dolgozott ki.

Ugyanezen a pályázaton való részvételéért Jóvér Vivien, a Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszék tanársegédje is elismerő oklevélben részesült. Ő pályázatában a vasúti alépítmények vizsgálatával és avulásával összefüggésben dolgozott ki vizsgálati módszereket.

A Széchenyi István Egyetem immár nyugdíjas munkatársa, dr. Petőcz Mária örökös tagsági megtiszteltetésben részesült. A díjakat és elismerő kitüntetéseket a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, dr. Fónagy János korábbi közlekedési és vízügyi miniszter, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át.

A felvételen Gaál Bertalan, dr. Horváth Balázs és Kovács Gergő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS