Kockázati tőkéből folytatja nemzetközi terjeszkedését a Polcz Food Kft.

2023. 12. 27., 17:10

Szlovákia után 2024-ben további öt európai országban terjeszkedne a tartósítószerek nélküli készételeket gyártó Polcz Food Kft. (korábban Adalékmentesen Kft.) több mint félmilliárd forintos kockázati tőkebefektetésből – tájékoztatott a társaság.

A céget 2018-ban alapította két fiatal vállalkozó, Kertész Éva Annamária és Tóth Gábor. A hőkezelésnek és a hermetikus zárásnak köszönhetően termékeik tartósítószerek nélkül is egy évig eltarthatók hűtés nélkül. Az adalékanyagok nélkül készült ételek glutén-, és tejmentesek és nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. A társaság december elején változtatta nevét Polcz Food Kft.-re, néhány hónappal szlovákiai webshopja elindítása után.

Szlovákia után jövőre Ausztriában és Németországban, majd a lengyel, román és cseh piacon kívánnak megjelenni termékeikkel. A terjeszkedést mintegy 550 millió forint kockázati tőke bevonásból finanszírozzák.

A társaság közleménye szerint az új piacok mindegyikében elérhető lesz a Polcz termékskálája, de új ízekkel és desszertekkel is kísérleteznek. Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures a cég alapítása óta jelen van a társaságban. A Hiventures Növekedési befektetési programjához új társként a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Bonitás Kockázati Tőkealap II lépett be.

A pénzügyi befektetés mellett a Bonitas iparági kapcsolatrendszerével, a beszerzéstől egészen az értékesítési hálózat bővítéséig tud szakmai segítséget nyújtani a cégnek - idézte a közlemény Jánoki Lászlót, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a társaság nettó árbevétele 468,0 millió forintról 600,3 millió forintra nőtt 2021-ról 2022-re, az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 10,4 millió forintról 24,9 millió forintra emelkedett. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS