Kissné Kászon Gabriella: A női vezetők kitartóak, ha kell, rámenősek

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 13., 10:00

Nem látom kedvezőtlennek a női vállalkozók helyzetét. Aki dolgozni akar, annak van lehetősége az érvényesülésre – mondta az Üzletemnek adott interjúban Kissné Kászon Gabriella, aki az év elejétől a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete elnökeként dolgozik.

– A VOSZ megyei elnökei között immár két hölgyet találunk. Mennyire hallgatnak a véleményükre a férfi elnökök?

– Rövid elnöki pályafutásom alatt szerzett tapasztalatomból még nehéz megmondani, mennyire hallgatnak véleményünkre, de értelmes, célratörő, határozott ötleteinket biztos meghallgatják és elfogadják a férfi elnökök.

Nem látja szükségét, hogy a VOSZ-on belül Női Tagozatot alakítsanak? Mi kellene a kezdeményezés elindításához?

– Egy ilyen tagozat alakításához komoly előkészítő munkát kell végezni, fel kell mérni női társaim igényeit, az érdeklődési köreiket és elsősorban meg kell hallgatni a véleményüket.

Melyek az idei legfontosabb feladatok a Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezet számára?

– Nem csak a regionális szervezetünknek, hanem minden társadalmi és gazdasági szervezetnek most az a legfontosabb feladata, hogy a koronavírus járvány miatti gazdasági megingást egyensúlyba hozzuk, és újratervezzünk, ahol kell, erősítsük a közös gondolkodást. Ha ezeket megoldottuk, folytatjuk a szervező munkánkat, kapcsolataink erősítését a vállalkozókkal, konzultációk, előadások szervezését, és a tagtoborzást a VOSZ-ba Budapesten és Pest megyében is.

Milyennek látja a női vállalkozók lehetőségeit Magyarországon?

– Nem látom kedvezőtlennek a női vállalkozók helyzetét. Aki dolgozni akar, annak van lehetősége az érvényesülésre. A törvények is segítik a családanyák elhelyezkedését, különböző képesítések megszerzését. Idén is elkészítették a legbefolyásosabb magyar vállalkozó nők listáját, amelyen sok családanyát találunk. Az viszont tény, hogy a különböző megyékben eltérőek a lehetőségek a női vállalkozók számára. Ebből a szempontból Budapest és Pest megye jobb helyzetben van. Legutóbb például egy nőt neveztek ki a BKK Zrt. élére, Varga Ivett lett a vezérigazgató.

Mely szakmákban lehetne a megyében, illetve országosan több női vállalkozónak munkát adni?

– Úgy látom, a szolgáltatás, kereskedelem, szépségipar, oktatás nyújt nagyobb lehetőségeket a hölgyeknek.

Mit érdemes ma a hölgyeknek tanulni? Lassan mintha eltűnnének a tipikus női szakmák.

– Biztos vagyok benne, hogy a nőknek mindent érdemes tanulniuk, hiszen már nincsenek korlátok. Az IT karrier például számos előnnyel járhat a női munkavállalók számára. Érdemes tanulni pedagógusnak, marketingesnek, adószakértőnek, betegápolónak, idegenvezetőnek, vendéglátósnak, és sok a lehetőség a szépségiparban. Rengeteg szakma van, de mindenkinek hozzá kell tennie sok-sok egyéni munkát, szorgalmat, kreativitást. Ettől lesz sokszínű és izgalmas minden szakma. Mi, nők mindent képesek vagyunk kiváló színvonalon elsajátítani!

Ön szerint szükség van arra, hogy gazdasági társaságok vezérkarában egyfajta női kvótát állítsanak fel?

– Kvótára nincs szükség, de jó lenne a jelenleginél több nőt választani a cégvezetők közé, ha megfelelő a tudása, felkészültsége, rátermettsége. Szerintem a női vezetők kitartóak, ha kell, rámenősek és sikeresek.

Van egyáltalán értelme különbséget tenni a női és a férfi vezetői kvalitások között? Miben jobbak a nők?

– Azt gondolom, hogy nincs értelme különbséget tenni. Bocsánat, ha kicsit hazabeszélek, de 40 éve én is vezetőként irányítok, és azt tapasztalom, hogy a nők empatikusabbak, figyelmesebbek, jobban megértik a problémákat, célravezetőbb döntéseket hoznak.

A családi vállalkozásoknál az átlagosnál nagyobb az esély arra, hogy nők vigyék tovább a céget?

– Úgy tapasztalom, hogy igen, mert a családban is általában a nők a döntéshozók, ők oldják meg a válsághelyzeteket. Ahogy a családban ők jelentik az összetartó erőt, úgy a családi vállalkozásoknál ugyanez a helyzet. Ráadásul kiváló az érzékük a családi és a céges kassza kezeléséhez. Jól irányítják a saját kisebb, családi közösségeiket és a nagyobbakat, a cégeiket is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS