Így védekezhetünk a legújabb androidos vírus ellen

2020. 05. 04., 12:15

Mobilos bankolási adatokat lop el különböző pénzügyi alkalmazásokból egy új androidos vírus, az EventBot.

A rendszerre települt digitális vírus hozzáférési engedélyt kér a tulajdonostól, majd személyes adatokat, jelszavakat és hasonló információkat gyűjt össze – írja a Computerworld.

Az EventBot az összeszedett infók alapján a támadó szabad hozzáférést szerez a kiszemelt bankszámláihoz és személyes, illetve üzleti adataihoz.

A trójai eddig több, mint kétszáz pénzügyei appot támadott meg. A célkeresztben lévő appok többsége az Egyestült Államokból és Európából származik.

Az EventBot még csak korai fejlesztési fázisban van, de megvan rá az esély, hogy rövidesen veszélyessé válik. A Google Play áruházában egyelőre nincs jelen: külső appokkal érkezik a mobilra.

A fertőzést azzal kerülhetjük el, ha frissen tartjuk mobilunk szoftverét, és nem töltünk le ismeretlen forrásból származó appokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS