Így újult meg a német vezető gazdasági napilap

2018. 11. 29., 09:00

A német Handelsblatt két évvel ezelőtti megújulásával bebizonyította, hogy egy gazdasági napilap is lehet olvasmányos és letisztult.

A Handelsblatt 1946-os alapítása óta a legnagyobb példányszámú gazdasági napilap Németországban. A kiadó egyrészt a 70-es években felvásárolta az Industriekurier című konkurens lapot, másrészt 1999 óta működnek együtt az amerikai Dow Jones Kiadóvállalattal, amihez egyébként a The Wall Street Journal is tartozik. Jelenleg világszerte több mint kétszáz újságíró dolgozik a lapnak.

A megújulás során a Handelsblattnál a fő szempont az volt, hogy napról-napra letisztult formában, a “storytelling” eszközeivel magyarázzák el a gazdasági és üzleti történéseket – írja a Kreatív Online.

A főszerkesztő szerint az olvasó egy napilaptól nem hírözönt vár, hiszen azt ma megkapja a híroldalakon, hanem hogy vezessék őket az információk között.

Mindehhez sokkal kevesebb betűt, minden oldalra jutó grafikont, infografikát használnak.

A Handelsblatt.com is ugyanolyan letisztult layouttal rendelkezik, mint az újság, a kiadó viszont a megújulás során inkább az applikációra koncentrált és nem a klasszikus online, desktopot felületre.

A cikkeket mozgó grafikonok és infografikák egészítik ki, de a mobiltelefonos alkalmazás egyik legnagyobb újítása, hogy a napilap (fizetősen) letölthető az appra.

A megújulás során a rendezvényeikre is nagyobb hangsúlyt fektettek: olvasói találkozókat szerveznek, hogy egy-egy témát megvitassanak. Mindezek mellett klasszikusabb nagyszabású konferenciákat is tartanak.

A megújulás úgy tűnik, bejött: 2018 második negyedévében újra 130 ezres eladott példányszám fölé emelkedett a napilap.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 09., 08:00
A klímaváltozás nem csak azt eredményezi, hogy kutya meleg van nyáron, hanem szervesen összefügg a mezőgazdaságunkkal vagy éppen a kedvenc édességeinkkel. A jelekről, az irányokról, a társadalmi rugalmasságról Nagy Balázs geográfust, az ELTE egyetemi docensét kérdeztük.
2024-07-11 20:30:51
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.
2024-07-11 20:10:40
BOLDI Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész állít ki közösen a szegedi REÖK-ben. Együttműködésük nyomán különleges, a két ágazatot kölcsönhatásba hozó tárlat nyílik Rezonancia címen, amelyet július 13-ától tekinthet meg a közönség.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS