Így újult meg a német vezető gazdasági napilap

2018. 11. 29., 09:00

A német Handelsblatt két évvel ezelőtti megújulásával bebizonyította, hogy egy gazdasági napilap is lehet olvasmányos és letisztult.

A Handelsblatt 1946-os alapítása óta a legnagyobb példányszámú gazdasági napilap Németországban. A kiadó egyrészt a 70-es években felvásárolta az Industriekurier című konkurens lapot, másrészt 1999 óta működnek együtt az amerikai Dow Jones Kiadóvállalattal, amihez egyébként a The Wall Street Journal is tartozik. Jelenleg világszerte több mint kétszáz újságíró dolgozik a lapnak.

A megújulás során a Handelsblattnál a fő szempont az volt, hogy napról-napra letisztult formában, a “storytelling” eszközeivel magyarázzák el a gazdasági és üzleti történéseket – írja a Kreatív Online.

A főszerkesztő szerint az olvasó egy napilaptól nem hírözönt vár, hiszen azt ma megkapja a híroldalakon, hanem hogy vezessék őket az információk között.

Mindehhez sokkal kevesebb betűt, minden oldalra jutó grafikont, infografikát használnak.

A Handelsblatt.com is ugyanolyan letisztult layouttal rendelkezik, mint az újság, a kiadó viszont a megújulás során inkább az applikációra koncentrált és nem a klasszikus online, desktopot felületre.

A cikkeket mozgó grafikonok és infografikák egészítik ki, de a mobiltelefonos alkalmazás egyik legnagyobb újítása, hogy a napilap (fizetősen) letölthető az appra.

A megújulás során a rendezvényeikre is nagyobb hangsúlyt fektettek: olvasói találkozókat szerveznek, hogy egy-egy témát megvitassanak. Mindezek mellett klasszikusabb nagyszabású konferenciákat is tartanak.

A megújulás úgy tűnik, bejött: 2018 második negyedévében újra 130 ezres eladott példányszám fölé emelkedett a napilap.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS