A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hatályos jogszabályoknak megfelelően aktualizálta az öntözéssel kapcsolatos vízjogi engedélyezési eljárásokat összefoglaló útmutatóját. A NAK az öntözni kívánó termelők számára ezzel is átláthatóbbá teszi az engedélyhez szükséges alapvető lépéseket.
Az „öntözéses plakát” bemutatja, melyik minisztérium szakmai felügyelete alá tartoznak az engedélyezésben résztvevő vízügyi, környezet- és természetvédelmi, talajvédelmi hatóságok, valamint tartalmazza a vizek vagyonkezelésért felelős vízügyi igazgatóság és az intézmények elérhetőségeit. Ismerteti az engedélyezési eljárások típusait, hogy mikor kell elvi, létesítési, üzemeltetési, fennmaradási és megszüntetési engedélyt kérni.
Megtalálhatóak benne azok a jogszabályok, amelyek alapvetően meghatározzák az engedélyhez szükséges tervdokumentáció szakmai és jogi követelményrendszerét.
Az útmutató kitér a vízkészletjárulék és vízszolgáltatási díjak fizetési kötelezettségére, a díjmentes kvótákra és időszakokra, valamint a hosszú távú állami finanszírozási vállalásra.
Az útmutatóban lévő információk tájékoztató jellegűek, ezért az öntözési engedélyeztetési eljárásokban a mindenkor hatályos jogszabályoknak kell megfelelni.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.