Veszprémben indult a VOSZ országos rendezvénysorozata

Veszprémben indult a VOSZ országos rendezvénysorozata
2023. 03. 04., 17:25

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezetei idén március folyamán tartják éves rendes beszámoló gyűléseiket, vagyis taggyűléseiket. Ennek apropóján a vállalkozói érdeképviselet a közgyűlések előtt vállalkozói fórumokat tart, ezek közül a sorozat nyitórendezvényére Veszprémben került sor március 3-án..

Veszprém adott otthont a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által március során megrendezendő országos eseménysorozata indító rendezvényének március 3-án. A hónap során lezajló találkozók célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei szervezetek összefoglalást adjanak a tavalyi évi során végzett munkájukról.

„A kor kihívásai miatt az emberek és a vállalkozások jövőképe is nehézségeket mutat, ezért a közösség ereje pótolhatatlan segítséget nyújt. A VOSZ is egy ilyen közösség” – jelentette ki az eseményen megtartott köszöntőjében Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. Az instabil világban az összefogás és a jó tapasztalatok vezethetnek eredményre, erre is jók az ilyen rendezvények – fogalmazott.

Európa szeme Veszprémen

Veszprém értékeiről és az általa biztosított lehetőségekről beszélt a város polgármestere, Porga Gyula annak kapcsán, hogy a település, illetve a térség idén Európa Kulturális Fővárosaként mutatkozik be a nagyközönségnek. Mint elmondta, a város és környéke egész évben tud az érdeklődőknek nívós programokkal szolgálni. A kezdeményezés kapcsán számos fejlesztés valósult meg a városban, amely lehetőséget és előnyöket biztosít nem csak a látogatóknak és a helyi lakosságnak, hanem a térség vállalkozóinak is.

Az elhangzottakhoz kapcsolódva Müller Mihály, a Veszprém Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat sajtófőnöke tartott prezentációt, amelyből kiderült: több mint száz település mintegy 3 ezer programmal várja az érdeklődőket. Ehhez a régió- és a város fejlesztése is kapcsolódik, amely komoly erőt jelent az előrelépésben.

Az oktatás oldaláról a Pannon Egyetem fejlesztéseit mutatta be a vállalkozók szemszögéből az intézmény kancellár-helyettese, Kurdi Róbert. Kiemelte: „a vállalkozók számára a legfontosabb a képzés, azon belül is a szakirányú képzés jelenléte, ezen a területen adatelemzőket, a mesterséges intelligencia szakértőit és menedzsereket is képeznek. Az intézmény ezen felül kiemelten vesz részt a duális képzésben is.”

Jubielum és új stratégia

„A VOSZ idén ünnepli a 35 éves fennállását, a jubileum időszakában pedig kifejezetten nehéz időszakot élnek meg a vállalkozók. Ennek ellenére az érdekképviselet továbbra is alapértékeihez hűen dolgozik a vállalkozásokért, működésük sikerességéért” – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. Hozzátette: a VOSZ átalakulást él meg, egy növekedési pályára állt a tavaly elfogadott ötéves stratégiájának köszönhetően, amelynek során a meglévő értékeit, a szakértelmet, a tudást és a vállalkozói szektor ismeretét igyekszik még inkább a munkaadók javára kamatoztatni és a korábbiakhoz képest is még láthatóbbá tenni. „Szeretnénk a legerősebb, legvonzóbb, legaktívabb és szakmailag is leghitelesebb érdekképviselet, egyfajta támogató partner lenni a vállalkozások számára” – fogalmazott az elnök, aki szerint különösen az aktivitáson kell erősíteni a közeljövőben. Az elnök beszédében kifejtette: a VOSZ szakmai tanácsadással, a kedvező kamatozású Széchenyi Kártya hitelek terjesztésében való részvételével, érdekképviseleti tevékenységgel, képzéssel és más magas szintű szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozókat.

A jubileum kapcsán kommunikációját is új alapokra helyezi a szövetség, ennek fókuszában is a nagyobb aktivitás áll. „Ez a folyamat a tavaly elfogadott megújult arculattal kezdődött, amely egy modernebb és lendületesebb megjelenést kölcsönöz”– ismertette Széles Anikó, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A VOSZ kommunikációs ügynökségének vezetője hozzátette: az idei évtől aktívabb, a mai trendekhez igazodó, a klasszikus média felületeken való megjelenés mellett az online és social felületeken történő erőteljesebb jelenlét jellemzi az érdekképviselet kommunikációját. Ezt egészítik ki az olyan rendezvények, mint nagy prosperitással, és innovativitással működő hazai cégeket bemutató TOPVOSZ kihelyezett elnökségi ülések, a magyar Egyetemekkel együttműködésben a jövő vállalkozóit megszólító VOSZFESZT vállalkozói szabadegyetem, valamint a kulturális VOSZ Páholy sorozat.

Szolgáltatások a vállalkozásoknak

Veszprém kulturális attrakcióira reagálva a VOSZ missziójához kapcsolódó Prima díjakat emelte ki Perlusz László, a szervezet főtitkára. Hozzátette: a VOSZ erőssége, hogy területi és országos szinten, sőt, a Kárpát-Medence szintjén egyaránt működik és tevékenykedik, valamint különösen fontos, hogy ágazati szekciói is eredményes munkát végeznek. Ennek keretében az érintett vállalkozók a saját szakmájukhoz, a saját szűkebb tevékenységükhoz kapcsolódóan is segítséget, információt kaphatnak az érdekképviselettől. A főtitkár beszélt az aktuális helyzetről és a gazdasági folyamatokról is. Külön kiemelte a VOSZ és az Egyensúly Intézet közös szakmai munkájaként elkészült anyagot, amely bizonyítja, hogy nem a vállalkozók „profitéhsége” okozza az inflációt, hiszen a legtöbb cég a túlélésért küzd Magyarországon. Kitért arra is, hogy a vállalkozások digitalizációját segítendő hasznos tanácsokkal és egyfajta vezérlői platformmal segítik a cégeket a VOSZPORT kezdeményezésük révén várhatóan április közepétől.

Segítség a hitelekben is

Több témát is érintett beszédében Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém vármegyei elnöke és országos elnökhelyettese. Az egyik kiemelt kérdés a minimálbér területe volt, amelynek kapcsán a VOSZ igyekezett érdemi érdekképviseleti munkát végezni és ügyelni a bértorlódás kérdésére is. A Veszprém vármegyei eredményekről szólva kijelentette: „mintegy 2500 szerződött Széchenyi Kártya tulajdonos van a vármegyében, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez hozzávetőleg 40 milliárd forintnyi hitelkihelyezést jelent, olcsó forrást, amely a vállalkozók sikeres működését, elsősorban a kisebb szereplők segítését szolgálja. 2023 tervei kapcsán a vármegyei elnök a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, a tájékoztatást emelte ki, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.