Veszprémben indult a VOSZ országos rendezvénysorozata

Veszprémben indult a VOSZ országos rendezvénysorozata
2023. 03. 04., 17:25

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezetei idén március folyamán tartják éves rendes beszámoló gyűléseiket, vagyis taggyűléseiket. Ennek apropóján a vállalkozói érdeképviselet a közgyűlések előtt vállalkozói fórumokat tart, ezek közül a sorozat nyitórendezvényére Veszprémben került sor március 3-án..

Veszprém adott otthont a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által március során megrendezendő országos eseménysorozata indító rendezvényének március 3-án. A hónap során lezajló találkozók célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei szervezetek összefoglalást adjanak a tavalyi évi során végzett munkájukról.

„A kor kihívásai miatt az emberek és a vállalkozások jövőképe is nehézségeket mutat, ezért a közösség ereje pótolhatatlan segítséget nyújt. A VOSZ is egy ilyen közösség” – jelentette ki az eseményen megtartott köszöntőjében Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. Az instabil világban az összefogás és a jó tapasztalatok vezethetnek eredményre, erre is jók az ilyen rendezvények – fogalmazott.

Európa szeme Veszprémen

Veszprém értékeiről és az általa biztosított lehetőségekről beszélt a város polgármestere, Porga Gyula annak kapcsán, hogy a település, illetve a térség idén Európa Kulturális Fővárosaként mutatkozik be a nagyközönségnek. Mint elmondta, a város és környéke egész évben tud az érdeklődőknek nívós programokkal szolgálni. A kezdeményezés kapcsán számos fejlesztés valósult meg a városban, amely lehetőséget és előnyöket biztosít nem csak a látogatóknak és a helyi lakosságnak, hanem a térség vállalkozóinak is.

Az elhangzottakhoz kapcsolódva Müller Mihály, a Veszprém Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat sajtófőnöke tartott prezentációt, amelyből kiderült: több mint száz település mintegy 3 ezer programmal várja az érdeklődőket. Ehhez a régió- és a város fejlesztése is kapcsolódik, amely komoly erőt jelent az előrelépésben.

Az oktatás oldaláról a Pannon Egyetem fejlesztéseit mutatta be a vállalkozók szemszögéből az intézmény kancellár-helyettese, Kurdi Róbert. Kiemelte: „a vállalkozók számára a legfontosabb a képzés, azon belül is a szakirányú képzés jelenléte, ezen a területen adatelemzőket, a mesterséges intelligencia szakértőit és menedzsereket is képeznek. Az intézmény ezen felül kiemelten vesz részt a duális képzésben is.”

Jubielum és új stratégia

„A VOSZ idén ünnepli a 35 éves fennállását, a jubileum időszakában pedig kifejezetten nehéz időszakot élnek meg a vállalkozók. Ennek ellenére az érdekképviselet továbbra is alapértékeihez hűen dolgozik a vállalkozásokért, működésük sikerességéért” – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. Hozzátette: a VOSZ átalakulást él meg, egy növekedési pályára állt a tavaly elfogadott ötéves stratégiájának köszönhetően, amelynek során a meglévő értékeit, a szakértelmet, a tudást és a vállalkozói szektor ismeretét igyekszik még inkább a munkaadók javára kamatoztatni és a korábbiakhoz képest is még láthatóbbá tenni. „Szeretnénk a legerősebb, legvonzóbb, legaktívabb és szakmailag is leghitelesebb érdekképviselet, egyfajta támogató partner lenni a vállalkozások számára” – fogalmazott az elnök, aki szerint különösen az aktivitáson kell erősíteni a közeljövőben. Az elnök beszédében kifejtette: a VOSZ szakmai tanácsadással, a kedvező kamatozású Széchenyi Kártya hitelek terjesztésében való részvételével, érdekképviseleti tevékenységgel, képzéssel és más magas szintű szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozókat.

A jubileum kapcsán kommunikációját is új alapokra helyezi a szövetség, ennek fókuszában is a nagyobb aktivitás áll. „Ez a folyamat a tavaly elfogadott megújult arculattal kezdődött, amely egy modernebb és lendületesebb megjelenést kölcsönöz”– ismertette Széles Anikó, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A VOSZ kommunikációs ügynökségének vezetője hozzátette: az idei évtől aktívabb, a mai trendekhez igazodó, a klasszikus média felületeken való megjelenés mellett az online és social felületeken történő erőteljesebb jelenlét jellemzi az érdekképviselet kommunikációját. Ezt egészítik ki az olyan rendezvények, mint nagy prosperitással, és innovativitással működő hazai cégeket bemutató TOPVOSZ kihelyezett elnökségi ülések, a magyar Egyetemekkel együttműködésben a jövő vállalkozóit megszólító VOSZFESZT vállalkozói szabadegyetem, valamint a kulturális VOSZ Páholy sorozat.

Szolgáltatások a vállalkozásoknak

Veszprém kulturális attrakcióira reagálva a VOSZ missziójához kapcsolódó Prima díjakat emelte ki Perlusz László, a szervezet főtitkára. Hozzátette: a VOSZ erőssége, hogy területi és országos szinten, sőt, a Kárpát-Medence szintjén egyaránt működik és tevékenykedik, valamint különösen fontos, hogy ágazati szekciói is eredményes munkát végeznek. Ennek keretében az érintett vállalkozók a saját szakmájukhoz, a saját szűkebb tevékenységükhoz kapcsolódóan is segítséget, információt kaphatnak az érdekképviselettől. A főtitkár beszélt az aktuális helyzetről és a gazdasági folyamatokról is. Külön kiemelte a VOSZ és az Egyensúly Intézet közös szakmai munkájaként elkészült anyagot, amely bizonyítja, hogy nem a vállalkozók „profitéhsége” okozza az inflációt, hiszen a legtöbb cég a túlélésért küzd Magyarországon. Kitért arra is, hogy a vállalkozások digitalizációját segítendő hasznos tanácsokkal és egyfajta vezérlői platformmal segítik a cégeket a VOSZPORT kezdeményezésük révén várhatóan április közepétől.

Segítség a hitelekben is

Több témát is érintett beszédében Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém vármegyei elnöke és országos elnökhelyettese. Az egyik kiemelt kérdés a minimálbér területe volt, amelynek kapcsán a VOSZ igyekezett érdemi érdekképviseleti munkát végezni és ügyelni a bértorlódás kérdésére is. A Veszprém vármegyei eredményekről szólva kijelentette: „mintegy 2500 szerződött Széchenyi Kártya tulajdonos van a vármegyében, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez hozzávetőleg 40 milliárd forintnyi hitelkihelyezést jelent, olcsó forrást, amely a vállalkozók sikeres működését, elsősorban a kisebb szereplők segítését szolgálja. 2023 tervei kapcsán a vármegyei elnök a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, a tájékoztatást emelte ki, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-31 17:39:00
Az Európai Városfejlesztési Kezdeményezés a 2022. októberi „első kör” után újabb pályázati felhívást tett közzé. 120 millió euró értékben támogatnak olyan innovatív projekteket, amelyek új megoldásokat dolgoznak ki és tesztelnek a jelenlegi városi kihívások kezelésére.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS