Felvásárolta a Rackhost a Deninet hoszting és adatközpont-szolgáltatási üzletágát

2023. 11. 24., 18:40

„Ez az akvizíció nem csupán egy üzleti lépés számunkra, hanem igazolja azt is, hogy versenyképesek vagyunk egy olyan piacon, ahol a külföldi szereplők egyre dominánsabbak.”

A Makronóm Intézet idén megjelent iparági kutatása szerint a magyar IT-szektor továbbra is kiemelkedően teljesít, így nem véletlen, hogy a hazai cégek termékeire, szolgáltatásaira nemzetközi szinten is egyre növekvő igény mutatkozik. Az IT szektor jelentős részt képvisel a magyar nemzetgazdaságban: 5 százalékos részesedéssel bír a teljes hazai hozzáadottérték-termelésből, és mintegy 85 ezer munkavállalót foglalkoztat. A szektor nagy exportképességgel rendelkezik, és a vállalatok többsége magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat nyújt. A kutatás hangsúlyozza, hogy a magyar tech cégek főként a versenypiacra koncentrálnak, ahol a megrendelők túlnyomó többsége nem állami tulajdonú kis-és közép-, illetve nagyvállalatok.
Néhány éve már megfigyelhető tendencia, hogy az alacsonyabb munkabérek és az ennek ellenére is magas szakképzettség miatt a külföldi befektetők igen kecsegtető piacnak tekintik a magyar IT ágazatot. A magyar tulajdonú cégek emiatt egyre gyengébb pozícióba kerülnek a versenyben, korlátozva mozgásterüket az árverseny és az új piacok felfedezése terén. A magyar tulajdon megtartása és a nemzetközi bekebelezés megakadályozása hozzájárul a hazai befektetők bizalmának megerősítéséhez, és hosszú távú stabilitást teremthet az érintett iparágban és az ország gazdaságában – olvasható a Rackhost közleményében.

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ez az akvizíció nem csupán egy üzleti lépés számunkra, hanem igazolja azt is, hogy versenyképesek vagyunk egy olyan piacon, ahol a külföldi szereplők egyre dominánsabbak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Deninet Kft. birtokában lévő tudást és eszközöket egyaránt magyar tulajdonban tarthatjuk.”

Virág Zoltán, a Deninet Kft. tulajdonosa, aki hoszting és data center igazgatóként – és a Rackhost Zrt. részvényeseként – továbbra is aktív szerepet tölt be a cég életében, az akvizíció kapcsán megjegyezte: „A Rackhost Zrt. szakmai hozzáértése és a szolgáltatások minősége iránti elkötelezettsége meggyőzött arról, hogy ügyfeleink a legjobb kezekben vannak. A cég aktív marketingtevékenysége és jól felépített márkája pedig biztos alapot teremt a további növekedéshez.”

Az ország legnagyobb portáljainak adnak otthont

A két vállalkozás már eddig is számos sikertörténetet írt a hoszting és domain regisztráció területén. A továbbiakban közös erőforrásokkal és szakmai tudással állnak ügyfeleik rendelkezésére. A Rackhost Zrt. mostantól 620 Gbit/s-os megnövelt hálózati kapacitással büszkélkedhet. Ügyfeleit ezentúl az ország két különböző helyszínén, Budapesten és Szegeden, összesen közel 400 négyzetméternyi területű, korszerű szerverteremben szolgálja ki. Innen üzemeltetik többek között az ország legnagyobb hírportáljait és webshopjait, kezelnek több mint 100 000 domain nevet, és több száz domain kiterjesztést kínálnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 10:10:00
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-28 08:00:44
Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS