Félmilliárdos kapacitásbővítésbe kezd a Délút Kft.

2022. 09. 30., 13:22

Saját szervizek kialakításával és új munkagépek beszerzésével uniós támogatással, mintegy 550 millió forintos beruházással bővíti kapacitását Algyőn a Délút Kft. – tájékoztatott az út- és közműépítéssel foglalkozó vállalkozás.

A tervek szerint jövő őszre befejeződő fejlesztés során – amelynek költségeiből mintegy 388 millió forintot fedez feltételesen vissza nem térítendő támogatás – a cég algyői telephelyén két szervizépületet alakítanak ki. Az egyikben a vállalkozás gépparkjának szervizelését végzik majd, a másikban a saját járművek mellett külső megrendelők számára végeznek teljes körű gumijavítást. Az épületek fűtését és hűtését korszerű hőszivattyús rendszer biztosítja majd.

A cég a technológiai fejlődés érdekében földmunkákhoz, közmű- és útépítéshez szükséges új munkagépeket állít üzembe. Az öt új gépet különféle felületek, anyagok tömörítéséhez és utak aszfaltozásához használják majd.

Az 1996-ban alapított cég kezdetben homokbánya műveléssel, szóródó tömegáruk fuvarozásával, rakodásával, földmunkák végzésével foglalkozott. Az algyői székhelyű vállalkozás az elmúlt negyedszázadban a térség meghatározó út- és közműépítő társaságává fejlődött. Út- és mélyépítés mellett csatornázási munkálatokat, rekultivációs munkákat, külszíni építőanyag bányászatot, árufuvarozást végez, valamint akkreditált minőségvizsgáló laboratóriumot működtet.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a családi tulajdonú, kétszáz alkalmazottat foglalkoztató Délút Kft. tavaly – a 2020-ast több mint 60 százalékkal meghaladó – 7,655 milliárd forint értékesítésből származó árbevételt ért el. A vállalkozás adózott eredménye 2020-ban 906 millió, tavaly 1,181 milliárd forint volt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-04 15:49:29
A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS