Fákért gurul az e-autós közösség

2021. 04. 21., 10:45

300 ezer perc, azaz 5 ezer óra alatt jött össze a greengósoknak az a 200 fa, ami áprilisban kerül a fővárosi ültetőgödrökbe: a Gurulj a Fákért! kezdeményezés januári indítása óta ennyit e-autóztak a programhoz csatlakozók. Minden vezetéssel töltött percük után 1 forint landolt a fák ültetésére szánt kasszában, amit a cég saját költségére megduplázott. Így tavaly november óta összesen 700 új GreenGo-fa zöldíti már Budapestet. A gyűjtés folytatódik: hosszú távon is fákra hajt az e-autós közösség.

Eddig már nagyjából 1500-an kapcsolódtak be a gyűjtésbe, ők összesen közel 100 000 kilométert tettek meg bő 2 hónap alatt elektromos autóval azért, hogy még több fa legyen Budapesten. Ezzel akár két és félszer körbe is autózhatták volna a Földet, ők azonban nem megkerülni, hanem élhetővé szeretnék tenni a bolygónkat.

A Föld világnapján így van mit ünnepelnie a GreenGonak: a tavaly elültetett 500 fa után most 200 újabb fát ültetnek Budapesten, a támogatói program résztvevői pedig további 20 tonna szén-dioxid kibocsátástól kímélték meg a környezetüket azzal, hogy közlekedésükhöz elektromos autót választottak.

„Az elmúlt bő négy évben összetartó közösség alakult ki a GreenGo körül. Amikor a negyedik születésnapunkra tavaly novemberben 500 fát ültettünk a 10 millió Fa Alapítvány segítségével, a felhasználóink pozitív visszajelzéseiből tudtuk, hogy a következő faültetési akciónkba már őket is szeretnénk bevonni. Ezért idén év elején kinyitottuk a lehetőséget, hogy ők is hozzájárulhassanak Budapest további zöldítéséhez és a kizárólag elektromos autóinkat használva együtt gyűjtsünk a fákra. Mi most dupláztuk az általuk március végéig vezetéssel összegyűjtött összeget, így hamarosan már 700 fánk lesz főváros szerte, hosszú távon pedig több ezer fa elültetése a cél, Budapesten és vidéken egyaránt” mondta Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

„A klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredmények azt igazolják, hogy faültetéssel lehet leggyorsabban reagálni a kialakult helyzetre. A városban elültetett fák lombkoronáinak óriási jelentősége van: oxigént termelnek, lekötik, szűrik a szennyező anyagokat, védelmet nyújtanak a zaj, a rázkódások és a rezgések hatásai ellen is, amellyel még a környező lakóépületeket is védik”tette hozzá Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítója.

Április elsejétől újabb gyűjtési időszak indult: a kezdeményezéshez csatlakozók forintjai szeptember végéig gyarapítják az őszre tervezett faültetésre szánt alapot, amelyet az elektromos autómegosztó majd szintén megdupláz. A Gurulj a Fákért! gyűjtés ősz után is folytatódik, ugyanis a GreenGo hosszú távon elköteleződött a zöldítés mellett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS