Diákkedvezménnyel kezdte az új tanévet a SHARE NOW

2021. 09. 10., 10:45

Új autókkal és kedvezményekkel készült a tanévnyitóra a SHARE NOW. A flottaméretet tekintve a fővárosi carsharing piac második legnagyobb szolgáltatója 39 vadonatúj Mercedes A-osztályt állított csatarendbe. Ezzel immár 360 carsharing autó áll a SHARE NOW ügyfeleinek rendelkezésére, akik hétköznap kora reggel változatlanul 30 százalékos percdíjkedvezménnyel használhatják a kocsikat.

Szintén kedvezményesen autózhatnak a nappali tagozatos egyetemisták, akik – diákigazolványuk videós bemutatását követően – egységesen 25 százalékos percdíjkedvezményt kapnak szeptembertől.

A Budapest legszínesebb, 12 féle modellt felvonultató járműparkját működtető SHARE NOW autómegosztó azzal is javítja a felhasználói élményt, hogy új zónákat csatolt hozzá szolgáltatási területéhez. A belső szolgáltatási terület, amelyen az autók elérhetők és ingyenesen le is parkolhatók közterületen, Budán négy, Pesten pedig három új zónával bővült.

Nyolc Külső Zóna is csatlakozott a meglévőkhöz, így mostantól – némi pluszdíj fejében – Dunakeszin, Kőbányán, Pesterzsébeten és a Szilas Parkban is le lehet zárni az autókat, míg a bérlés indítása díjmentes. Jó hír a vásárolni indulóknak, hogy a budakalászi, a soroksári, a dunakeszi és az óbudai Auchan Korzók parkolói is bekapcsolódtak a SHARE NOW vérkeringésébe, szintén külső zónaként. A zónabővítések eredményeként, a magyarországi autómegosztók között a SHARE NOW működik a legkiterjedtebb szolgáltatási területen.

Júliusi elérhetővé válása után hamar népszerű lett az előfoglalási szolgáltatás. A SHARE NOW Pass előfizetéssel rendelkező ügyfelek a tervezett, hosszabb távú igénybevétel előtt 72 órával az alkalmazáson keresztül rendelhetik házhoz a kiválasztott járművet.

„Reagálnunk kellett az év eleje óta tapasztalható erőteljes növekedésre a hosszú távú bérlésben. Illetve az ügyfeleinknek arra az igényére, hogy egyes esetekben biztosan akarnak elérhető autót adott helyen és adott időben” – mondta Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezető igazgatója.

Ez nem magyar sajátosság: 2021 első felében Európa-szerte 41 százalékkal nőttek az előző évhez képest a hosszú távú, 1-től 30 napig tartó foglalások a SHARE NOW rendszerében. Ez a tendencia Buday Bence szerint azt vetíti előre, hogy a mobilitási igények a következő hónapokban el fogják érni a pandémia előtti szintet.

(Buday Bence is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában, a vele készült interjút IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS