Diákkedvezménnyel kezdte az új tanévet a SHARE NOW

2021. 09. 10., 10:45

Új autókkal és kedvezményekkel készült a tanévnyitóra a SHARE NOW. A flottaméretet tekintve a fővárosi carsharing piac második legnagyobb szolgáltatója 39 vadonatúj Mercedes A-osztályt állított csatarendbe. Ezzel immár 360 carsharing autó áll a SHARE NOW ügyfeleinek rendelkezésére, akik hétköznap kora reggel változatlanul 30 százalékos percdíjkedvezménnyel használhatják a kocsikat.

Szintén kedvezményesen autózhatnak a nappali tagozatos egyetemisták, akik – diákigazolványuk videós bemutatását követően – egységesen 25 százalékos percdíjkedvezményt kapnak szeptembertől.

A Budapest legszínesebb, 12 féle modellt felvonultató járműparkját működtető SHARE NOW autómegosztó azzal is javítja a felhasználói élményt, hogy új zónákat csatolt hozzá szolgáltatási területéhez. A belső szolgáltatási terület, amelyen az autók elérhetők és ingyenesen le is parkolhatók közterületen, Budán négy, Pesten pedig három új zónával bővült.

Nyolc Külső Zóna is csatlakozott a meglévőkhöz, így mostantól – némi pluszdíj fejében – Dunakeszin, Kőbányán, Pesterzsébeten és a Szilas Parkban is le lehet zárni az autókat, míg a bérlés indítása díjmentes. Jó hír a vásárolni indulóknak, hogy a budakalászi, a soroksári, a dunakeszi és az óbudai Auchan Korzók parkolói is bekapcsolódtak a SHARE NOW vérkeringésébe, szintén külső zónaként. A zónabővítések eredményeként, a magyarországi autómegosztók között a SHARE NOW működik a legkiterjedtebb szolgáltatási területen.

Júliusi elérhetővé válása után hamar népszerű lett az előfoglalási szolgáltatás. A SHARE NOW Pass előfizetéssel rendelkező ügyfelek a tervezett, hosszabb távú igénybevétel előtt 72 órával az alkalmazáson keresztül rendelhetik házhoz a kiválasztott járművet.

„Reagálnunk kellett az év eleje óta tapasztalható erőteljes növekedésre a hosszú távú bérlésben. Illetve az ügyfeleinknek arra az igényére, hogy egyes esetekben biztosan akarnak elérhető autót adott helyen és adott időben” – mondta Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezető igazgatója.

Ez nem magyar sajátosság: 2021 első felében Európa-szerte 41 százalékkal nőttek az előző évhez képest a hosszú távú, 1-től 30 napig tartó foglalások a SHARE NOW rendszerében. Ez a tendencia Buday Bence szerint azt vetíti előre, hogy a mobilitási igények a következő hónapokban el fogják érni a pandémia előtti szintet.

(Buday Bence is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában, a vele készült interjút IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS