Az atipikus foglalkoztatást helyezte fókuszába a VOSZ Női Vállalkozói Szekció Szolnokon megalakult csoportja

Az atipikus foglalkoztatást helyezte fókuszába a VOSZ Női Vállalkozói Szekció Szolnokon megalakult csoportja
2024. 03. 08., 20:10

Március 7-én megkezdte működését a VOSZ Női Vállalkozói Szekció Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csoportja.

A csoport Fekete Anikó, a szolnoki Greenworks Közösségi Iroda alapítója és Fodor Andrea, a FOCENOSZ foglalkoztatási célú civil szervezet elnöke vezetésével kezdett dolgozni.

Az alakuló ülésen az atipikus foglalkoztatás volt a fő téma.

Hogyan lehet ezt jól csinálni, mennyiben más a közszféra, a kulturális szféra vagy az üzleti szféra atipikus foglalkoztatási lehetősége és megoldási gyakorlatai? A résztvevők ezekre a kérdésekre is választ kaptak.

Egyöntetű volt a vélemény, hogy a női vezetők empatikusabbak a tipikus foglalkoztatási formáktól eltérő foglalkoztatási igényű munkavállalókkal szemben, hiszen női szerepeik és attitűdjük erős támaszuk ebben. Ugyanakkor vezetőként a cég, szervezet eredményességét is szem előtt kell tartani, így egyensúlyozva az üzleti célokat fókuszban tartó és a humánus hozzáállást megtartó vezetői magatartás között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS