Az arénák bajnoka – Hajrá, Puskás!

2020. 03. 12., 16:00

Még mindig lehet szavazni Budapest legújabb, ikonikus épületére az előző évben átadott arénák versenyén: a bajnokok arénája most az arénák bajnoka lehet! A Puskás Arénát hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező építészirodája a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) tervezte.

A futballstadionokkal számtalan tematikus honlap foglalkozik, hiszen ezek az épületek impozáns méreteik és közösségi szerepük okán nagy érdeklődésre tarthatnak számot. A műkedvelő és szakértő médiumok között megtalálható a világ élvonalába tartozó Stadium Database nevű oldal – www.stadiumdb.com – ahol idén is keresik a 2019-ben átadott legszebb sportlétesítményt.

A 19 ország által a versenyre benevezett 21 stadion közé bekerült a Középülettervező Zrt. – ismertebb nevén a KÖZTI – Skardelli György vezető tervező és munkatársai által tervezett épület, a Puskás Aréna is.

A részvételi feltételek szigorúak, de egyértelműek; a listára kizárólag a 2019-ben átadott, legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerültek fel. A díjat két kategóriában ítélik oda: egyrészt egy szakmai zsűri dönt a legjobb építészről, másrészt a sportrajongók, az építészet iránt érdeklődők, a városlakók és a lokálpatrióták, tehát a nagyközönség március 15-ig leadott szavazatai döntik el, melyik sportlétesítmény a legszebb.

Pár kattintással bárki szavazhat, de ügyelni kell arra, hogy a szavazat kizárólag akkor érvényes, ha az első öt legszebbnek, legizgalmasabbnak tartott stadiont választja ki az érdeklődő. A szervezők szándéka könnyen megfejthető, az elfogultságtól sem mentes szavazók így átnézik az egész mezőnyt, összehasonlításokat végeznek, ötletes megoldásokat ismernek fel, kiegyenlítve így a résztvevők esélyeit. A legjobbnak, a bajnoknak öt csillagot lehet adni, a másodiknak négyet, és így tovább egészen az egycsillagos ötödik helyezettig. A szavazatok száma napról napra nő és így a helyezések is állandóan változnak, de még bármi megtörténhet: az is, hogy a Puskás Aréna lesz a bajnok, hiszen minden adottsága megvan hozzá. Ezzel egyúttal egy szép hagyományt folytathatna, hiszen tavaly a Diósgyőri VTK stadion érdemelte ki ezt a rangos elismerést, amely szintén a KÖZTI neves építészének, Pottyondy Péternek és munkatársainak munkája.

Ahhoz semmiképp sem fér kétség, hogy a Puskás Aréna rendkívül impozáns létesítmény, amelyben nemcsak öröm játszani, hanem a modern kor építészeti, globális és emberi kihívásainak maximálisan eleget tevő épületkomplexum szimbolikus jelentőséggel bír nem csak a hazai, hanem a nemzetközi szurkoló-, építész- és tervező tábor számára egyaránt.

Abban pedig mindannyian biztosak lehetünk, hogy egy építész számára nemcsak a szakma elismerése jelent sokat, hanem a nagyközönségé is, hiszen ők lesznek az Aréna látogatóiA Puskás ugyanúgy az övék lesz, mint a jövő bajnokaié, az pedig most tőlünk függ, hogy az arénák bajnoka is legyen!

Szavazni ide kattintva lehet: http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2019

(Fotók: KÖZTI Zrt.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS