Az arénák bajnoka – Hajrá, Puskás!

2020. 03. 12., 16:00

Még mindig lehet szavazni Budapest legújabb, ikonikus épületére az előző évben átadott arénák versenyén: a bajnokok arénája most az arénák bajnoka lehet! A Puskás Arénát hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező építészirodája a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) tervezte.

A futballstadionokkal számtalan tematikus honlap foglalkozik, hiszen ezek az épületek impozáns méreteik és közösségi szerepük okán nagy érdeklődésre tarthatnak számot. A műkedvelő és szakértő médiumok között megtalálható a világ élvonalába tartozó Stadium Database nevű oldal – www.stadiumdb.com – ahol idén is keresik a 2019-ben átadott legszebb sportlétesítményt.

A 19 ország által a versenyre benevezett 21 stadion közé bekerült a Középülettervező Zrt. – ismertebb nevén a KÖZTI – Skardelli György vezető tervező és munkatársai által tervezett épület, a Puskás Aréna is.

A részvételi feltételek szigorúak, de egyértelműek; a listára kizárólag a 2019-ben átadott, legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerültek fel. A díjat két kategóriában ítélik oda: egyrészt egy szakmai zsűri dönt a legjobb építészről, másrészt a sportrajongók, az építészet iránt érdeklődők, a városlakók és a lokálpatrióták, tehát a nagyközönség március 15-ig leadott szavazatai döntik el, melyik sportlétesítmény a legszebb.

Pár kattintással bárki szavazhat, de ügyelni kell arra, hogy a szavazat kizárólag akkor érvényes, ha az első öt legszebbnek, legizgalmasabbnak tartott stadiont választja ki az érdeklődő. A szervezők szándéka könnyen megfejthető, az elfogultságtól sem mentes szavazók így átnézik az egész mezőnyt, összehasonlításokat végeznek, ötletes megoldásokat ismernek fel, kiegyenlítve így a résztvevők esélyeit. A legjobbnak, a bajnoknak öt csillagot lehet adni, a másodiknak négyet, és így tovább egészen az egycsillagos ötödik helyezettig. A szavazatok száma napról napra nő és így a helyezések is állandóan változnak, de még bármi megtörténhet: az is, hogy a Puskás Aréna lesz a bajnok, hiszen minden adottsága megvan hozzá. Ezzel egyúttal egy szép hagyományt folytathatna, hiszen tavaly a Diósgyőri VTK stadion érdemelte ki ezt a rangos elismerést, amely szintén a KÖZTI neves építészének, Pottyondy Péternek és munkatársainak munkája.

Ahhoz semmiképp sem fér kétség, hogy a Puskás Aréna rendkívül impozáns létesítmény, amelyben nemcsak öröm játszani, hanem a modern kor építészeti, globális és emberi kihívásainak maximálisan eleget tevő épületkomplexum szimbolikus jelentőséggel bír nem csak a hazai, hanem a nemzetközi szurkoló-, építész- és tervező tábor számára egyaránt.

Abban pedig mindannyian biztosak lehetünk, hogy egy építész számára nemcsak a szakma elismerése jelent sokat, hanem a nagyközönségé is, hiszen ők lesznek az Aréna látogatóiA Puskás ugyanúgy az övék lesz, mint a jövő bajnokaié, az pedig most tőlünk függ, hogy az arénák bajnoka is legyen!

Szavazni ide kattintva lehet: http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2019

(Fotók: KÖZTI Zrt.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS