220 új munkahelyet teremt Magyarország legnagyobb építőelem-előregyártó üzeme

220 új munkahelyet teremt Magyarország legnagyobb építőelem-előregyártó üzeme
2022. 01. 19., 19:28

Átadták a Viastein Kft. új építőipari üzemét a biharkeresztesi Ipari Park területén, a cég meglévő térkőgyára mellett. A száz százalékban magyar tulajdonú Bayer Construct vállalatcsoporthoz tartozó Viastein Kft. több mint, 15 milliárd forintból megvalósított, egyedülálló betonelem előregyártó üzeme a magyar építőipar kiemelkedő mérföldköve. A gyár 20.000 négyzetméteres, a legmodernebb technológiával felszerelt üzemcsarnokával hazánk legnagyobb építőelem-előregyártó üzemévé vált. A Viastein Kft. beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkennek a vállalatcsoport építőipari projektjeinek költségei és az építési idő, ezáltal a kivitelezés is jóval hatékonyabban tud megvalósulni. A beruházás 220 új munkahelyet teremt a térségben.

Komplex gyárfejlesztés valósult meg Biharkeresztesen

A magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoporthoz tartozó Viastein Kft. 2017 második felében kezdte meg a termelést első üzemegységében, biharkeresztesi térkőgyárában, ahol a modern gyártógép és a fejlett technológiai megoldások alkalmazása széleskörű lehetőséget biztosít a kiváló minőségű, felső kategóriás termékek előállítására. A gyárfejlesztés második ütemében egy térkő-nemesítő üzem került kivitelezésre, mely 2018-ban kezdte meg működését.

A gyárkomplexum harmadik fejlesztési fázisának lezárultával pedig immáron, ünnepélyes keretek közt, átadásra került a vállalat betonelem előregyártó üzeme is. A ceremoniális üzemmegnyitó rendezvényen a Bayer Construct cégcsoport és a Viastein Kft. vezetőségi tagjai mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Joó István a külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Vitányi István országgyűlési képviselő és választókerületi elnök, valamint Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója is.

A zöldmezős beruházást a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló Korm. rendelet által meghatározott pályázat keretén belül 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A teljes fejlesztés 15 milliárd forintból valósult meg.

Az új Viastein betonelemgyár a magyar építőipar kiemelkedő mérföldköve, egyben hazánk legnagyobb előregyártó üzeme az összesen 14 hektáros területen felépült 20.000 négyzetméteres üzemcsarnokával.

Lenyűgöző lehetőségek és egyedülálló technológiai megoldások

A Viastein Kft. fejlesztése új fejezetet nyit az építőipari előregyártási technológiák területén Magyarországon. A gyár évente több mint, 100.000 köbméter betont használ fel az előregyártáshoz. Az üzemfejlesztés ipari létesítmények, irodaházak, lakóházak, fal-, födém-, lépcső- és egyéb tartószerkezeteinek előregyártásának magas minőségű előállítását szolgálja. A prémium termékek között egyaránt megtalálhatóak lesznek körüreges födémpadlók, kéregpanelek, hőszigetelt szendvicspanelek, lépcsők, pillérek és feszített gerendák.

Az új gyár biztosítja az építőiparban felmerülő, többek között a kapacitás, kivitelezési idő és minőség terén jelentkező kihívások hatékony módon történő kezelését, a lehető legkorszerűbb megoldások alkalmazásával – az előszerelt termékek gyártása is éppen ezt a célt szolgálja. Az előregyártott elemek segítségével ugyanis csökken az építési idő, ezáltal hatékonyabbá válnak az egyes építőipari projektek.

Kétszázhúsz új munkahely létesült a térségben

A Bayer Construct cégcsoport, amely Magyarország meghatározó építőipari vállalatcsoportja, a magyar piacon tejesen egyedülálló módon kínál építőipari, ingatlanfejlesztési és ingatlanszakmai szolgáltatásokat és termékeket, lefedve a teljes vertikumot. Széleskörű, minőségi szolgáltatásainak biztosításához pedig immáron a Viastein Kft. újonnan átadott betonelem előregyártó üzeme is nagymértékben hozzájárul.

A beruházással a Viastein Kft. 220 új munkahelyet teremt a térségben, a vállalatcsoport így tehát már összesen több mint 1.500 család megélhetését biztosítja.

„A koronavírus-járvány által uralt elmúlt két évben világszerte gyárbezárásokról, tömeges munkanélküliségről szóltak a hírek, ugyanakkor Magyarország gazdasági szempontból minden idők egyik legsikeresebb évét tudhatja maga mögött. A foglalkoztatás, az exportteljesítmény és a beruházások terén elért rekorddöntések és az ezek következtében létrejött 6,4 százalékos gazdasági növekedés lehetővé teszi, hogy folytassuk az elmúlt évek adócsökkentésre épülő gazdaságfejlesztési stratégiáját” – mondta el az átadó ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Az építőipar a gazdaság stratégiai ágazatává nőtte ki magát, amely 2017-ben 30 százalékkal, 2018-ban 21 százalékkal, 2019-ben 20 százalékkal növelte a teljesítményét. Ez a bővülés tavaly novemberig 11 százalékos volt. A szektorban jelenleg 380 ezren dolgoznak, nagyjából 100 ezerrel többen, mint tíz évvel ezelőtt. Az építőipar hazai tulajdonban lévő szereplői is folyamatosan erősödnek, és mára a világpiacon is versenyképes termékeket állítanak elő. Mindez elmondható a Bayer Construct vállalatcsoportról és a hozzá tartozó Viastein Kft.-ről is, melynek új betonelem előregyártó üzeme mintegy 40 százalékban exportra fog termelni, átadása pedig újabb lendületet ad a magyar építőiparnak”– tette hozzá a miniszter.

„Büszkék vagyunk rá, hogy gyárainkban a világ legfejlettebb országaiban megismert magas szintű, jövőbe mutató technológiákat alkalmazunk. Legújabb Viastein betonelem előregyártó üzemünk átadásával további lépéseket tettünk stratégiai célunk felé, hogy az általunk kivitelezett épületekhez felhasznált alapanyagok minél nagyobb százaléka saját gyárainkból származzon. A korszerű gépek és legmodernebb technológiák alkalmazása lehetőséget biztosít számunkra, hogy legújabb betonelem-gyárunkban is kiváló minőségű, felső kategóriás termékeket állítsunk elő”– emelte ki a megnyitón Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Modern technológiákat alkalmazó beruházás

A vállalat számos innovatív technológiát és modern megoldást alkalmazott már az új gyár kivitelezése során is, melyek közül kiemelkedik a 14 különböző géplánc üzemszerű összehangolása. További különlegessége az újonnan átadott üzemnek, hogy a termelés során a betonelemgyár 14 különböző gyártási technológiát alkalmaz majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS