21. századi megoldásokkal újítják fel az Andrássy úti Krausz Palotát

21. századi megoldásokkal újítják fel az Andrássy úti Krausz Palotát
2021. 11. 18., 19:19

Megkezdődött a több mint 130 éves Krausz Palota korszerűsítése az Andrássy úton.

A műemléki engedély kiadását követően megkezdődött a klasszikus épület felújítása, amelynek célja, hogy a Krausz Palota a leendő bérlők 21. századi igényeinek megfelelő butik irodaházzá alakuljon át.

Az AEW által intézményi befektetők megbízásából és az Avison Young által menedzselt épületet úgy újítják fel, hogy a városközpont egyik legmodernebb és legexkluzívabb irodaháza legyen, amely a bérlők esztétikával és kényelemmel kapcsolatos magas elvárásainak teljesítésére összpontosít, miközben a történelmi épületet a jövő generációi számára is megőrzi.

A felújítás a legjobb gyakorlatnak megfelelően, a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével valósul meg, amelynek középpontjában a BREEAM fenntarthatósági minősítés "Kiváló" minősítése áll.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen, az Andrássy utat és a századfordulós építészetet meghatározó épület modern irodapalotaként születik újjá, és elfoglalja méltó helyét Budapest legvonzóbb kerületében Egy ilyen épület kezelése mellett figyelemre méltó feladat felügyelni ennek a gyönyörű palotának a felújítását, hogy megfeleljen Budapest vezető vállalatainak elvárásainak” – mondta Jake Lodge, az Avison Young Hungary igazgatója.

Az EBH Invest mint fővállalkozó kezdte meg a bontást, és a tervek szerint 2022 negyedik negyedévére fejezi be a projektet.

A Krausz Palota (Andrássy 12 irodaház) Budapest szívében, a világörökség részét képező Andrássy útra, valamint a Révay utcára és a Dobó utcára egyaránt néző telken helyezkedik el. Az épület 1885-ben épült Quittner Zsigmond építész tervei alapján, és számos híres, 19. század végén alkotó művész remekműve díszíti. A Krausz Palotát eredetileg 2002-ben újították fel a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, jelenleg pedig alapos felújításon esik át, amelynek során öt emeleten 4600 négyzetméternyi, magas színvonalú irodaterületet alakítanak ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS