Megkezdődött a több mint 130 éves Krausz Palota korszerűsítése az Andrássy úton.
A műemléki engedély kiadását követően megkezdődött a klasszikus épület felújítása, amelynek célja, hogy a Krausz Palota a leendő bérlők 21. századi igényeinek megfelelő butik irodaházzá alakuljon át.
Az AEW által intézményi befektetők megbízásából és az Avison Young által menedzselt épületet úgy újítják fel, hogy a városközpont egyik legmodernebb és legexkluzívabb irodaháza legyen, amely a bérlők esztétikával és kényelemmel kapcsolatos magas elvárásainak teljesítésére összpontosít, miközben a történelmi épületet a jövő generációi számára is megőrzi.
A felújítás a legjobb gyakorlatnak megfelelően, a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével valósul meg, amelynek középpontjában a BREEAM fenntarthatósági minősítés "Kiváló" minősítése áll.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen, az Andrássy utat és a századfordulós építészetet meghatározó épület modern irodapalotaként születik újjá, és elfoglalja méltó helyét Budapest legvonzóbb kerületében Egy ilyen épület kezelése mellett figyelemre méltó feladat felügyelni ennek a gyönyörű palotának a felújítását, hogy megfeleljen Budapest vezető vállalatainak elvárásainak” – mondta Jake Lodge, az Avison Young Hungary igazgatója.
Az EBH Invest mint fővállalkozó kezdte meg a bontást, és a tervek szerint 2022 negyedik negyedévére fejezi be a projektet.
A Krausz Palota (Andrássy 12 irodaház) Budapest szívében, a világörökség részét képező Andrássy útra, valamint a Révay utcára és a Dobó utcára egyaránt néző telken helyezkedik el. Az épület 1885-ben épült Quittner Zsigmond építész tervei alapján, és számos híres, 19. század végén alkotó művész remekműve díszíti. A Krausz Palotát eredetileg 2002-ben újították fel a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, jelenleg pedig alapos felújításon esik át, amelynek során öt emeleten 4600 négyzetméternyi, magas színvonalú irodaterületet alakítanak ki.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.