2021. október 11. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 10. 11., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kiket és hol keresnek fel a NAV revizorai a 41. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 11-én kezdődő 41. héten.

5,5 százalékos inflációval indult az ősz

2021. szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 5,5 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – jelentette a statisztikai hivatal.

Már nem kell átnézni az online számlákat

A NAV 2021. októberétől az elektronikus tárhelyen keresztül tájékoztatja a cégeket arról, ha sikertelen az online számláikkal kapcsolatos adatfeltöltés. Ezzel egy régi kifogást orvosolnak, hiszen többször előfordult, hogy hiba miatt az online számla adatszolgáltatás sikertelen volt, de erről a cégek nem, vagy csak későn szereztek tudomást – összegzi a Niveus Consulting Group.

Tömösvári Szilvia: Mindig is „kastélyos” voltam

Nagyon sok ember élete inspirációként hat rám. Csodálom, ha valaki olyat tud alkotni, amivel nyomot hagy hátra – mondta Tömösvári Szilvia, az alsópetényi Prónay-kastély ügyvezetője.

Ez a világ 50 legjobb étterme

A The World's 50 Best Restaurants elnevezésű ranglista összeállítását a brit Restaurant magazin kezdte el 2002-ben promóciós céllal. Az évek során globális jelentőséget kapott a lista, és komoly díjátadó ünnepség szerveződött köré.

Itt vannak az Országház Bora cím idei nyertesei

Kilencvenhárom pincészet összesen 218 tételt küldött be, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri kilenc meghirdetett kategóriában Az Országház Bora cím idei nyerteseit.

Magyar kézműves sörfőzde tarolt Ázsia legrangosabb sörversenyén

A Horizont Brewing az első magyar kisüzemi sörfőzde, amely az Asia Beer Challenge-re nevezett mindkét sörével aranyérmeket nyert.

Sikeres nyári szezont zárt a belföldi turizmus

Fellendült a hazai vendéglátó- és szálláshelyek forgalma. A 2020-as évhez képest jóval többen indultak útnak az idei nyári szezonban.

A festékpiac visszaállt a pandémia előtti szintre

Az idei első félévben a festékpiac visszatért a koronavírus-járvány előtti működéséhez, emellett a prémiumtermékek iránti fokozott vásárlói érdeklődés tartósnak bizonyul mind Lengyelországban, mind Magyarországon – értékelte a helyzetet a Śnieżka Csoport.

Erre készülhetnek hétfőtől a teherautó- és buszsofőrök

Hétfőtől egy héten át fokozottan ellenőrzi a teherautókat, buszokat, valamint vezetőiket a rendőrség az ország közútjain.

Mire költhetnek méhcsaládonként ezer forintot a méhészek?

A méhészet a magyar mezőgazdaság sokszínű és kiemelten fontos ágazata, jelentős mind gazdasági, mind környezeti szempontból, hiszen Európában a növényfajok 84 százaléka és az élelmiszer-termelés 76 százaléka függ a házi- és vadméhek általi beporzástól.

Támogatást igényelhetnek a dolgozni visszatérő kisgyerekes szülők

Havi akár 40 ezer forintos támogatást is igényelhetnek azok a kisgyerekes édesanyák, akik visszatérnének a munkaerőpiacra és ezalatt gyermeküket nem önkormányzati fenntartású intézményben helyeznék el

Magyar fejlesztés az egészség és a fenntarthatóság szolgálatában

Sokan élelmiszer, kozmetikum vagy tisztítószer esetén is előnyben részesítik azokat a termékeket, amelyek egészséges, természetes összetevőkkel rendelkeznek.

A NAV is bekopogott a zalai dílerhez

A Zala megyei férfi olyan bódító hatású szereket terjesztett online, amik nem szerepeltek sem a kábítószerek, sem az új pszichoaktív szerek listáján, így emiatt nem lehetett felelősségre vonni. Bevallásokat azonban nem nyújtott be és adót sem fizetett a netes kereskedés után.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS