2021. augusztus 12. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 08. 12., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Járvány előtti szinteken az üzleti bizalom Magyarországon

A 2021. júliusi adatfelvétel eredményei szerint Magyarországon az üzleti bizalom szintje a 2020. tavaszi mélypontot követően folyamatosan javuló tendenciát mutat. 2021 áprilisához képest az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet Negyedéves Konjunktúramutatója +27-ről +32 pontra nőtt.

Négy versenyhivatali vizsgálat folyik az építőipari piacokon

„Teljes eszköztárunkkal azon vagyunk, hogy az építőipar gondjait enyhítsük.”

Lakossági hitelezés: gyülekeznek a fellegek?

A babaváró kölcsön és a lakáshitelek iránti online érdeklődés nőtt, a személyi kölcsönök iránti kereslet gyengült.

Mire figyeljen, ha külföldön fizet bankkártyával?

A járványhelyzet enyhülése miatt az idén várhatóan többeknek van lehetősége külföldre látogatni, mint tavaly, így az országon kívüli bankkártyás költéseknél is növekedés várható.

Egyre népszerűbb az agrárszakképzés

Mintegy 10 százalékkal többen iratkoztak be az agrárcentrumok szakképző intézményeibe az előző tanévhez képest – közölte Nagy István tárcavezető.

„Nem kell mindenkinek Elon Musk-féle jövőbelátónak lennie”

Kifizetődő lesz nyitottnak lenni és csatlakozni az innovációkhoz – írja Marc Trollet, az Eurowag telematikai üzletegységének igazgatója.

Zöld rendszámot kaphatnak az elektromos motorkerékpárok is

A környezetkímélő járművek üzemeltetői többféle adó- és illeték megfizetése alól mentesülnek.

Ezeket a grillételeket szeretik a magyarok

Nagy meglepetést hozott a Mit eszik az ország? - Nagy grillfelmérése. Közel 1500 internetező véleménye alapján készült kutatás megmutatta, hogy itthon legszívesebben sajtot teszünk a grillrácsra, de a húsok mellett a legjobb 5 közé került még gomba és cukkini is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS