Megvan a vevő a Thomas Cook brit hálózatára

2019. 10. 10., 09:30

A brit Hays Travel vásárolja fel a Thomas Cook valamennyi, összesen 555 irodából álló nagy-britanniai hálózatát.

Több mint 2500 munkahelyet ment meg Nagy-Britanniában a piaci akció. Már 421 korábbi Thomas Cook-dolgozót átvettek,  és arra is ígéretet tettek, hogy a Hays Travel sunderlandi központjában további 100 álláshelyet hoznak létre – írja a turizmus.com.

A Hays Travel irodahálózata a felvásárlás után megtriplázódik és kétszer annyi munkavállalója lesz. Az üzlet bejelentése után Jim Tucker, a Thomas Cook értékesítési részlegének vezetője azt mondta, hogy ez egy rendkívül pozitív kimenetel.

Az átvett utazási irodák Hays Travel néven működnek tovább, vagyis a 178 éves Thomas Cook márka eltűnik a brit turisztikai ágazatból.

A tulajdonosok szerint az átvett 555 iroda közül néhány esetében racionalizálás várható. A cég vezetői kijelentették, hogy a Thomas Cook összeomlásából tanulva folyamatosan fejleszteniük kell majd a digitális jelenlétüket.

A Fotón a Hays Travel tulajdonosai: John és Irene Hays

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS