Meddig vergődik még a légiutas-forgalom?

2020. 09. 08., 10:45

Tavasszal a legtöbb légügyi szakértő úgy vélte, hogy 2023 előtt a légiutas-forgalom nagysága nem éri el a 2019-es szintet. Azóta viszont már látszik, hogy tovább tart a krízishelyzet.

A jelenlegi előrejelzések szerint a nemzetközi útvonalakon 2024 előtt nem várható, hogy a forgalom eléri a 2019-es szintet – írja a turizmus.com.

A jelentős belföldi forgalmat bonyolító országokban ellenben már 2023-ban elérhetik a válság előtti szintet – írja elemzésében a Repülőterek Nemzetközi Szövetsége (ACI).

Az ágazat jövőjét illetően rengeteg a bizonytalanság. A tömegesen beadható vakcina esetleges sikeres bevezetése jelentősen javítaná a kilátásokat. Ugyanakkor nem lehet kizárni egy második, még nagyobb globális hullám kitörését, ami további légitársasági járhatna.

Az idei egész évre a különböző előrejelzések szerint a forgalom a korábban vártnak csak a 34-42 százalékát fogja elérni.

A jelentős belföldi forgalmat bonyolító országokban már 2023-ban elérhetik a válság előtti szintet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS