Magyar kastélyszállodákat díjaztak Salzburgban

2023. 11. 15., 17:40

Idén negyedik alkalommal hirdették ki a Heritage Hotels of Europe győzteseit.

A Heritage Hotels of Europe az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slovakia és a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége együttműködéseként jött létre.

A Heritage Hotels of Europe Awards célja, hogy elismerje a kastélyszállodák egyedülállóságát, tisztelegjen mindazok előtt, akik e kiemelkedő szálláshelyek szellemiségét ápolják.

Az idei díjátadóra Salzburgban került sor a Schloss Leopoldskron Hotelben vasárnap. Az ünnepségen számos örökségszálloda tulajdonosa vett részt Európából. A különleges történelmi szállás az öt Oscar-díjat nyert „A muzsika hangja” című film kapcsán vált híressé, amelyet 1964-ben forgattak.

12 országból jelöltek a díjra kastélyszállodákat, a zsűri hét kategóriában hirdetett eredményt.

Heritage & Design kategóriában a turai Botaniq Kastély vihette el a fődíjat. Az indoklás szerint a restaurátorok mindent megtettek a csodálatos épület helyreállításáért, a kastély neoreneszánsz és neobarokk stílusával lenyűgözte a vendégeket és a szakmai zsűrit is.

Ezüst éremmel díjazták az alsópetényi Prónay-Kastélyt a Heritage & Hospitality kategóriában.A díjátadón Jan Svoboda, a szervezet elnöke kiemelte: ez az egyik legösszetettebb és legértékesebb díj, hiszen minden részleg összehangolt, kiváló munkája szükséges ahhoz, hogy az év vendéglátója lehessen egy kastély.

A nemzetközi eseménysorozat történetében most először fordult elő, hogy egy szálloda több kategóriában is dobogós lett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa Hotel a 3. helyen végzett a Heritage & Hospitality és a Heritage & Wellness kategóriában, valamint ezüstérmes lett a Heritage & Gastronomy kategóriában.

A gála egyik meglepetése volt a Tokaj-hegyaljai Tarcal, ahonnan a Gróf Degenfeld Kastélyszállodát jutalmazták Heritage & Gastronomy kategóriában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS