Magyar kastélyszállodákat díjaztak Salzburgban

2023. 11. 15., 17:40

Idén negyedik alkalommal hirdették ki a Heritage Hotels of Europe győzteseit.

A Heritage Hotels of Europe az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slovakia és a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége együttműködéseként jött létre.

A Heritage Hotels of Europe Awards célja, hogy elismerje a kastélyszállodák egyedülállóságát, tisztelegjen mindazok előtt, akik e kiemelkedő szálláshelyek szellemiségét ápolják.

Az idei díjátadóra Salzburgban került sor a Schloss Leopoldskron Hotelben vasárnap. Az ünnepségen számos örökségszálloda tulajdonosa vett részt Európából. A különleges történelmi szállás az öt Oscar-díjat nyert „A muzsika hangja” című film kapcsán vált híressé, amelyet 1964-ben forgattak.

12 országból jelöltek a díjra kastélyszállodákat, a zsűri hét kategóriában hirdetett eredményt.

Heritage & Design kategóriában a turai Botaniq Kastély vihette el a fődíjat. Az indoklás szerint a restaurátorok mindent megtettek a csodálatos épület helyreállításáért, a kastély neoreneszánsz és neobarokk stílusával lenyűgözte a vendégeket és a szakmai zsűrit is.

Ezüst éremmel díjazták az alsópetényi Prónay-Kastélyt a Heritage & Hospitality kategóriában.A díjátadón Jan Svoboda, a szervezet elnöke kiemelte: ez az egyik legösszetettebb és legértékesebb díj, hiszen minden részleg összehangolt, kiváló munkája szükséges ahhoz, hogy az év vendéglátója lehessen egy kastély.

A nemzetközi eseménysorozat történetében most először fordult elő, hogy egy szálloda több kategóriában is dobogós lett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa Hotel a 3. helyen végzett a Heritage & Hospitality és a Heritage & Wellness kategóriában, valamint ezüstérmes lett a Heritage & Gastronomy kategóriában.

A gála egyik meglepetése volt a Tokaj-hegyaljai Tarcal, ahonnan a Gróf Degenfeld Kastélyszállodát jutalmazták Heritage & Gastronomy kategóriában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS