Amszterdam ráunt a túl sok turistára

2018. 11. 02., 10:00

Idegenforgalmi szakemberek szerint növelni kell az idegenforgalmi adót, és több újfajta pénzbüntetést kell bevezetni a randalírozó turisták féken tartására Amszterdamban.

Tavaly 18 millióan látogattak Hollanadiába, ami 9 százalékkal több, mint az előző évben. A holland turisztikai ügynökség további jelentős bővülést jósol.

A külföldiek egyik népszerű úti célja Amszterdam, ahol 820 ezren élnek. Sokan unják már a turistadömpinget. „Hirtelen túl sok lett a turista. Úgy érezzük magukat, mintha valamiféle gettóban élnénk” – hangzik az egyik általános vélemény, amelyről a turizmus.com számolt be.

A helyi önkormányzat korábban már megtiltotta, hogy a jövőben újabb ajándéküzleteket nyissanak. Idén májusban a szabályok szigorodtak, a bomlasztó, szeméremsértő viselkedésért vagy szemetelésért a hatóságok komoly bírságot szabnak ki.

A normális mértékű turizmus fenntartásával és a helyiek megszokott életmódjának összehangolásával kreatív szakemberek csoportja foglalkozik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS