Nagyágyúk hozzák Budapestre a legfrissebb tech trendeket

Nagyágyúk hozzák Budapestre a legfrissebb tech trendeket
2022. 09. 06., 20:11

Az Apple, a Meta, a Google és a Shopify nagyágyúitól is elleshetnek szakmai trükköket a hazai és a nemzetközi piacon is páratlan IT-konferenciasorozat résztvevői október első hetében Budapesten. A rendezvények az adatalapú megoldásokra, az IT termékmenedzsmentre és a felhasználói élmény (UX) legfrissebb trendjeire fókuszálnak majd. A magyar CraftHub csapata által szervezett eseményekre mintegy 1.500 résztvevőt várnak itthonról, illetve főként Ausztriából, Németországból és más európai országokból.

Október első hetében egyedülálló szakmai konferenciasorozat vonzza majd Budapestre a nemzetközi techvilág figyelmét: a Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja, a CraftHub csapata egymást után három, különleges programokkal és neves előadókkal teletűzdelt eseménnyel várja majd az érdeklődőket szerte Európából és a világ minden tájáról.

A sort október 3. és 5. között a Crunch nyitja, amely nem csupán az adatmérnököket és az analitikusokat várja, de minden olyan szakembert is, aki az adatokban keresi a jövőbeli üzleti lehetőségeket. A „csapat” legfiatalabb tagja, a harmadik alkalommal jelentkező egynapos Impact a sikeres termékmenedzsment (product management) titkait boncolgatja, míg az Amuse október 5. és 7. között a felhasználó élménnyel (UX) kapcsolatos legfrissebb trendeket és eszközöket hozza el az érdeklődőknek – mindezt hibrid formátumban.

„Olyan különleges eseménysorozatot szerettünk volna létrehozni, ahol junior és szenior szakmabeliek, menedzserek és vezetők találkozhatnak, tanulhatnak egymástól és a szakma nagy neveitől, ráadásul szélesíthetik a rálátásukat más, a munkájuk szempontjából hasznos területeken is. Fontos felismerni, hogy ezek a témák és ismeretek nagyszerűen kiegészítik egymást: a product management egyfajta hidat képez az UX és a data világ között, ahogy szeretnénk mi is összekötni a három rendezvény több mint 1500 résztvevőjét” – mondja Baccifava Médea, az eseményt szervező CraftHub egyik alapítója.

A legújabb felmérések tanulsága szerint azok a cégek, melyek nagyobb hangsúlyt fektetnek a rendelkezésükre álló adatok hatékony feldolgozására, évi mintegy 5 százalékos bevételnövekedést könyvelhetnek el, a big data előnyeit kiaknázó vállalatok költségei pedig összességében 10 százalékkal csökkentek.

Az UX területén a személyre szabott felhasználói élményt nyújtó megoldások, az AR és a VR (kiterjesztett és virtuális valóság), a minimalista megjelenés hasít, és minden egyes platform tervezésének a mobilos átjárhatóság az alfája és omegája – ezekre a szempontokra pedig nagyon is érdemes odafigyelni, hiszen a vásárlók 88 százaléka nem tér vissza olyan webshopokba, ahol korábban negatív benyomások érték. Jól látszik tehát, hogy a fenti szempontoknak is komoly szerepük van egy fejlesztés üzleti sikerében – miközben a product management köti össze őket.

„A megszokottakhoz híven ezekről a területekről is olyan szakértő előadókat kértünk fel, akik komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek – például az Apple vagy a Twitter nagyágyúit –, ráadásul kézzel fogható, akár azonnal használható tippeket tudnak adni. Az Amuse-ra várjuk Rama Gheerawo-t, aki az exkluzív és inkluzív dizájntervezés legújabb irányairól beszél majd a közönségnek, az Impact programjában pedig szerepel Daniel Thomason a Google-től, aki azt fogja bemutatni, mennyire különböző lehet a termékmenedzsment az egyes cégeknél, és hogy hogyan lehet kiküszöbölni az ezzel járó kihívásokat” – sorolja Baccifava Médea.

A CraftHub ezúttal is bőven kínál networking lehetőségeket a jelentkezőknek, ahol lazább keretek között beszélgethetnek kollégáikkal vagy akár a világhírű előadókkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS