JVSZ – Country Ride Kecskeméten

2023. 11. 14., 20:40

November 23-án Kecskeméten folytatódik a JVSZ Country Ride országos rendezvénysorozata.

A rendezvény fókusztémái: a kkv-kat érintő ESG szabályozások legfontosabb kérdései, az aktuális energetikai kihívások, az energiahatékonyság legfrissebb trendjei és a rendelkezésre álló támogatási lehetőségek.

A rendezvényt a JVSZ tagvállalatai mellett elsősorban Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyék közép- és nagyvállalati vezetői számára szervezik.

Időpont: november 23. csütörtök, 12:15-15.00

Helyszín: Brill Kft., Volkswagen márkakereskedés (6000 Kecskemét, Halasi út 32.)

Program

12:15–13:00 Vendégérkezés, könnyű ebéd, networking

13:00–13:15 Köszöntők

Sass Ákos, JVSZ régiós nagykövet, Goessler Kuverts Kft. ügyvezető igazgató,

Jauch György, Brill Kft., értékesítési vezető

Gaál József, Kecskemét alpolgármestere

13:15–13:35 Nyitóelőadás

Lantos Csaba, energiaügyi miniszter

13:35–14:00 Hogyan tehetjük fenntarthatóvá kis- és középvállalatainkat – avagy a kkv-kat érintő ESG szabályozások legfontosabb kérdései

Résztvevők: Bókay Márton, nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár,

Dobos Balázs, Makronóm Intézet, szakmai igazgató,

Simon Anita, ALTEO, fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettes,

Moderátor: Lukács Ákos, EY klímaváltozási és fenntarthatósági szolgáltatások vezető

14:00–14:25 Vállalati támogatások az energiahatékonyság és a fenntarthatóság jegyében

Résztvevők:

Dr. Csorbai Hajnalka, OPTEN stratégiai igazgató,

Kis Ernő, MetALconstruct Zrt., vezérigazgató

Siba Ignác, KAVOSZ, E-Green Zrt., cégvezető,

Sziromi Mária, Henkel Magyarország, Körösladány ügyvezető gyárigazgató

Moderátor: Boros Áron, Stradamus Zrt., vezérigazgató

14:25–14:35 Záróbeszéd

Buday Kollárik Tímea, JVSZ ügyvezető,

Seres Nikolett, JVSZ operatív vezető

14:35 –15:00 Programzárás, networking

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS