IKEA-hajókkal gyűjtik a szemetet a Temze vízéből

2019. 02. 21., 09:00

Húsz kilogramm szemetet tudnak összegyűjteni egyszerre az IKEA hajói Londonban. Az akcióval egy áruház nyitását népszerűsítik.

Az IKEA Smakryp nevű termékét, a kádban úsztatható kishajót most nagyban is megépítették. A két óriási Smakryp elejére nagy hálót szereltek, és a hajókat szabadon engedték a Temzén őket, hogy szemetet gyűjtsenek – írja a Kreatív Online

A bútoráruházlánc ezzel az akcióval egy greenwich-i, ökológiailag fenntarthatónak mondott bolt nyitását hirdeti.

A 70 kilós távirányítású hajók 20 kiló szemetet tudnak egyszerre begyűjteni, rendkívül ellenálló műanyagból készítették azokat.

A kihalászott szemétből egy nagy szobrot készítenek, amelyet a greenwich-i áruházban fognak kiállítani.

(Az Üzletem megjegyzése: türelmetlenül és kíváncsian várjuk az IKEA akcióját Budapestnél a Dunán…)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS