„Global Gateway: fenntartható partnerségek kialakítása az összekapcsolt világ érdekében”

2022. 04. 12., 17:53

Június 21–22-én rendezik meg az Európai Fejlesztési Napok 2022. évi eseményeit, amelyeken a világ minden tájáról érkező résztvevők tekintik át a Global Gateway stratégia végrehajtása terén elért eredményeket.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke így nyilatkozott: „A fokozódó instabilitás és közös globális kihívások jellemezte világunkban partnerországainknak megbízható barátokra van szükségük. A Global Gateway révén az Európai Unió megkétszerezi erőfeszítéseit, és közös értékeken és közös célkitűzéseken alapuló partnerséget kínál a zöld, intelligens és inkluzív beruházások terén. Örömmel várom, hogy üdvözölhessem a világ különböző részeiről érkező politikai vezetőket, valamint a civil társadalom és a magánszektor képviselőit az Európai Fejlesztési Napokon, ahol megvitatjuk majd a Global Gateway stratégia konkrét megvalósítását.”

Jutta Urpilainen, a nemzetközi partnerségekért felelős biztos hozzátette: „A Global Gateway célja, hogy 300 milliárd euróig terjedő értékben mozgósítson beruházásokat 2027-ig, az EU, a tagállamok, a fejlesztésfinanszírozási intézmények és a magánszektor együttműködésére épülő „Európa együtt” megközelítést követve. A Global Gateway kezdeményezés feletébb kedvező fogadtatásra talált, és számos tagállam már konkrét hozzájárulást is tett. Az Európai Fejlesztési Napok lesz az a fő esemény 2022-ben, amelynek során megvitathatjuk, hogy az „Európa együtt” keretében hogyan tudunk együttműködni a partnerországokkal, ezen belül a magánszektorral és az európai vállalkozásokkal a kiemelt kezdeményezések megvalósítása érdekében.”

Az Európai Fejlesztési Napok folyamán magas szintű vitafórumokra kerül sor, amelyek a Global Gateway öt fő témájára épülnek: digitalizálás, éghajlat és energetika, közlekedés, egészségügy, oktatás és kutatás. Az egyes régiókkal foglalkozó üléseken túlmenően külön megbeszélésekre kerül sor a geopolitikai összefüggésekről és a fenntarthatóság szempontjait érvényesítő finanszírozási források szükségességéről.

A Global Gateway a fenntartható infrastruktúrákba történő beruházásokat kíván mozgósítani a támogató jellegű szabályozási keretek világszerte történő előmozdítása érdekében. Az EU ezáltal zöld, intelligens és inkluzív módon segíti elő a az uniós és nemzetközi normáknak megfelelő infrastrukturális beruházásokat a partnerországokban.

A Global Gateway világszerte ösztönzi a kettős átállást. Célja az intelligens, tiszta és biztonságos összeköttetések előmozdítása a digitális, az energia- és a közlekedési ágazatban, valamint az egészségügyi, oktatási és kutatási rendszerek megerősítése világszerte. A vitafórumok jelentős részét olyan szervezetek kezdeményezték, amelyek kulcsfontosságú partnerek a Global Gateway célkitűzéseinek megvalósításában. Ezeket a megbeszéléseket kiállítások, standok, kulturális előadások és hálózatépítési lehetőségek fogják kísérni.

Az Európai Fejlesztési Napok hibrid esemény lesz. Várhatóan 2 500 résztvevő érkezik Brüsszelbe a világ különböző részeiről, további 10 000 fő pedig az interneten keresztül fog részt venni. 11 fiatal vezető érkezik Brüsszelbe egy külön program keretében, és mindegyikük részt vesz egy magas szintű vitafórumon a rendezvény végén.

Az Európai Fejlesztési Napok teljes programja május elején lesz elérhető. Az eseményre június 6-ig lehet regisztrálni. (Európai Bizottság)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 17:13:49
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS