„Global Gateway: fenntartható partnerségek kialakítása az összekapcsolt világ érdekében”

2022. 04. 12., 17:53

Június 21–22-én rendezik meg az Európai Fejlesztési Napok 2022. évi eseményeit, amelyeken a világ minden tájáról érkező résztvevők tekintik át a Global Gateway stratégia végrehajtása terén elért eredményeket.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke így nyilatkozott: „A fokozódó instabilitás és közös globális kihívások jellemezte világunkban partnerországainknak megbízható barátokra van szükségük. A Global Gateway révén az Európai Unió megkétszerezi erőfeszítéseit, és közös értékeken és közös célkitűzéseken alapuló partnerséget kínál a zöld, intelligens és inkluzív beruházások terén. Örömmel várom, hogy üdvözölhessem a világ különböző részeiről érkező politikai vezetőket, valamint a civil társadalom és a magánszektor képviselőit az Európai Fejlesztési Napokon, ahol megvitatjuk majd a Global Gateway stratégia konkrét megvalósítását.”

Jutta Urpilainen, a nemzetközi partnerségekért felelős biztos hozzátette: „A Global Gateway célja, hogy 300 milliárd euróig terjedő értékben mozgósítson beruházásokat 2027-ig, az EU, a tagállamok, a fejlesztésfinanszírozási intézmények és a magánszektor együttműködésére épülő „Európa együtt” megközelítést követve. A Global Gateway kezdeményezés feletébb kedvező fogadtatásra talált, és számos tagállam már konkrét hozzájárulást is tett. Az Európai Fejlesztési Napok lesz az a fő esemény 2022-ben, amelynek során megvitathatjuk, hogy az „Európa együtt” keretében hogyan tudunk együttműködni a partnerországokkal, ezen belül a magánszektorral és az európai vállalkozásokkal a kiemelt kezdeményezések megvalósítása érdekében.”

Az Európai Fejlesztési Napok folyamán magas szintű vitafórumokra kerül sor, amelyek a Global Gateway öt fő témájára épülnek: digitalizálás, éghajlat és energetika, közlekedés, egészségügy, oktatás és kutatás. Az egyes régiókkal foglalkozó üléseken túlmenően külön megbeszélésekre kerül sor a geopolitikai összefüggésekről és a fenntarthatóság szempontjait érvényesítő finanszírozási források szükségességéről.

A Global Gateway a fenntartható infrastruktúrákba történő beruházásokat kíván mozgósítani a támogató jellegű szabályozási keretek világszerte történő előmozdítása érdekében. Az EU ezáltal zöld, intelligens és inkluzív módon segíti elő a az uniós és nemzetközi normáknak megfelelő infrastrukturális beruházásokat a partnerországokban.

A Global Gateway világszerte ösztönzi a kettős átállást. Célja az intelligens, tiszta és biztonságos összeköttetések előmozdítása a digitális, az energia- és a közlekedési ágazatban, valamint az egészségügyi, oktatási és kutatási rendszerek megerősítése világszerte. A vitafórumok jelentős részét olyan szervezetek kezdeményezték, amelyek kulcsfontosságú partnerek a Global Gateway célkitűzéseinek megvalósításában. Ezeket a megbeszéléseket kiállítások, standok, kulturális előadások és hálózatépítési lehetőségek fogják kísérni.

Az Európai Fejlesztési Napok hibrid esemény lesz. Várhatóan 2 500 résztvevő érkezik Brüsszelbe a világ különböző részeiről, további 10 000 fő pedig az interneten keresztül fog részt venni. 11 fiatal vezető érkezik Brüsszelbe egy külön program keretében, és mindegyikük részt vesz egy magas szintű vitafórumon a rendezvény végén.

Az Európai Fejlesztési Napok teljes programja május elején lesz elérhető. Az eseményre június 6-ig lehet regisztrálni. (Európai Bizottság)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 18:09:48
A tavaszi munkálatok beindulásával mezőgazdasági gépek szinte bármely útszakaszon felbukkanhatnak. Ha úticéljukat másképpen nem, vagy legalább 50 százalékkal hosszabb úton tudnák elérni, olyan útra is felhajthatnak – a gyorsforgalmi utakon kívül –, amelyen egyébként tiltják haladásukat – hívja fel a balesetveszélyre a figyelmet az Agroinform.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS