Új minősítőrendszeren dolgoznak a kastélyszállodások

2020. 11. 06., 17:00

A fenntartható turizmus irányvonala mentén a kastélyszállodások új jelölő rendszert vezetnek be az esküvői rendezvényekhez kapcsolódóan.

„Elég visszanyúlni a gyökerekhez, a tradicionális kastélyüzemeltetés ugyanis környezetbarát” – nyilatkozta Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke korábban arra válaszolva: Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Optimistán tekintve a jövőbe a történelmi rendezvényhelyszínek egy ECO WED/GREEN CASTLES minősítő rendszer kidolgozásán munkálkodnak, hogy ezek a szép családi események a fenntarthatóság jegyében kerüljenek megrendezésre. A kezdeményezéshez csatlakozó és minősítést megszerző tagszállodák és menyegző helyszínek egységes címkével ellátott kommunikációs csatornát is kapnak majd.

Annak idején a kastélyaink fénykorában nem volt kérdés, hogy a kastélyt körülvevő birtokokon megtermelték mindazt, amire a konyhában szükség volt. Vadászat, erdőgazdálkodás, szőlészet, borászat tartozott az uradalmakhoz, önfenntartók voltak.

A szövetség kastélyai most második fénykorukat élik és eltökélten törekszenek arra, hogy minél több helyi vagy akár kézműves alapanyaggal dolgozzanak és a napi üzemben a környezettudatosság és fenntarthatóság jelen legyen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS