Új minősítőrendszeren dolgoznak a kastélyszállodások

2020. 11. 06., 17:00

A fenntartható turizmus irányvonala mentén a kastélyszállodások új jelölő rendszert vezetnek be az esküvői rendezvényekhez kapcsolódóan.

„Elég visszanyúlni a gyökerekhez, a tradicionális kastélyüzemeltetés ugyanis környezetbarát” – nyilatkozta Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke korábban arra válaszolva: Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Optimistán tekintve a jövőbe a történelmi rendezvényhelyszínek egy ECO WED/GREEN CASTLES minősítő rendszer kidolgozásán munkálkodnak, hogy ezek a szép családi események a fenntarthatóság jegyében kerüljenek megrendezésre. A kezdeményezéshez csatlakozó és minősítést megszerző tagszállodák és menyegző helyszínek egységes címkével ellátott kommunikációs csatornát is kapnak majd.

Annak idején a kastélyaink fénykorában nem volt kérdés, hogy a kastélyt körülvevő birtokokon megtermelték mindazt, amire a konyhában szükség volt. Vadászat, erdőgazdálkodás, szőlészet, borászat tartozott az uradalmakhoz, önfenntartók voltak.

A szövetség kastélyai most második fénykorukat élik és eltökélten törekszenek arra, hogy minél több helyi vagy akár kézműves alapanyaggal dolgozzanak és a napi üzemben a környezettudatosság és fenntarthatóság jelen legyen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS