Új minősítőrendszeren dolgoznak a kastélyszállodások

2020. 11. 06., 17:00

A fenntartható turizmus irányvonala mentén a kastélyszállodások új jelölő rendszert vezetnek be az esküvői rendezvényekhez kapcsolódóan.

„Elég visszanyúlni a gyökerekhez, a tradicionális kastélyüzemeltetés ugyanis környezetbarát” – nyilatkozta Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke korábban arra válaszolva: Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Optimistán tekintve a jövőbe a történelmi rendezvényhelyszínek egy ECO WED/GREEN CASTLES minősítő rendszer kidolgozásán munkálkodnak, hogy ezek a szép családi események a fenntarthatóság jegyében kerüljenek megrendezésre. A kezdeményezéshez csatlakozó és minősítést megszerző tagszállodák és menyegző helyszínek egységes címkével ellátott kommunikációs csatornát is kapnak majd.

Annak idején a kastélyaink fénykorában nem volt kérdés, hogy a kastélyt körülvevő birtokokon megtermelték mindazt, amire a konyhában szükség volt. Vadászat, erdőgazdálkodás, szőlészet, borászat tartozott az uradalmakhoz, önfenntartók voltak.

A szövetség kastélyai most második fénykorukat élik és eltökélten törekszenek arra, hogy minél több helyi vagy akár kézműves alapanyaggal dolgozzanak és a napi üzemben a környezettudatosság és fenntarthatóság jelen legyen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS