Új minősítőrendszeren dolgoznak a kastélyszállodások

2020. 11. 06., 17:00

A fenntartható turizmus irányvonala mentén a kastélyszállodások új jelölő rendszert vezetnek be az esküvői rendezvényekhez kapcsolódóan.

„Elég visszanyúlni a gyökerekhez, a tradicionális kastélyüzemeltetés ugyanis környezetbarát” – nyilatkozta Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke korábban arra válaszolva: Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Optimistán tekintve a jövőbe a történelmi rendezvényhelyszínek egy ECO WED/GREEN CASTLES minősítő rendszer kidolgozásán munkálkodnak, hogy ezek a szép családi események a fenntarthatóság jegyében kerüljenek megrendezésre. A kezdeményezéshez csatlakozó és minősítést megszerző tagszállodák és menyegző helyszínek egységes címkével ellátott kommunikációs csatornát is kapnak majd.

Annak idején a kastélyaink fénykorában nem volt kérdés, hogy a kastélyt körülvevő birtokokon megtermelték mindazt, amire a konyhában szükség volt. Vadászat, erdőgazdálkodás, szőlészet, borászat tartozott az uradalmakhoz, önfenntartók voltak.

A szövetség kastélyai most második fénykorukat élik és eltökélten törekszenek arra, hogy minél több helyi vagy akár kézműves alapanyaggal dolgozzanak és a napi üzemben a környezettudatosság és fenntarthatóság jelen legyen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 17:13:49
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS