Budapest ad otthont a Singapore FinTech Festival társrendezvényének

2020. 12. 01., 18:15

A „World FinTech Festival in Budapest” rendezvénynek december 8-9 között első alkalommal ad otthont Magyarország az MNB szervezésében, együttműködésben a 2020. évi Singapore FinTech Festivallal (SFF).

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb pénzügyi digitalizációs és innovációs eseménye, melyet a Szingapúri Monetáris Hatóság, a Monetary Authority of Singapore (MAS) szervez. Az idén ötödik alkalommal megrendezett fesztivál 2020. december 7-11. között zajlik, melyet a világ több FinTech központjából közvetítenek. A rendezvényt öt napon át 24 órában online követheti a közönség, ahol a résztvevők egy platformon keresztül több, mint 40 globális társrendezvénybe kapcsolódhatnak be. Budapest az SFF partnereként ad otthont az egyik ilyen társrendezvénynek.  

Az MNB által szervezett esemény megemlékezik a Szingapúr és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulójáról, és bemutatja a magyarországi azonnali fizetési rendszerben rejlő lehetőségeket, amelyekkel a pénzforgalmi szolgáltatók új, innovatív szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ügyfeleiknek. A World FinTech Festival in Budapest ezeken túl olyan kulcsfontosságú témákat jár körül, mint a kiberbiztonság, a pénzügyi bevonódás, illetve a zöld és fenntartható pénzügyek.

Az SFF a pénzügyi, üzleti, kormányzati, technológiai és az akadémiai élet világszinten is vezető szereplőit vonultatja fel. Az idei rendezvény a „People and Talent” („Emberek és Tehetség”) tematikát állítja a középpontba. Ezen belül az esemény öt dedikált témakör keretében járja körül azokat a világszintű kihívásokat, melyek a pandémia okozta helyzetben meghatározó jelentőségűek: Economic Summit, Infrastructure Summit, Impact Summit, Investor Summit és Talent Summit.

Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: „Célunk egyrészről a pénzügyi rendszer digitális átalakulásának támogatása, melynek jelentőségét a járványhelyzet hosszú távú hatásai csak növelik. Másrészről fontos számunkra, hogy egy aktív FinTech ökoszisztéma jöjjön létre Magyarországon, és egyúttal Budapest felkerüljön a globális FinTech térképre.”

Sopnendu Mohanty, a Szingapúri Monetáris Hatóság FinTech területért felelős vezetője hangsúlyozta: „Az SFF 2020 egyesíti a globális FinTech közösségeket és segít az olyan kulcsfontosságú kihívások kezelésében, mint a járvány okozta károk helyreállítása, valamint a fenntartható és zöld finanszírozás kérdése. Magyarország egyre meghatározóbb innovációs központ, amely többek között a globális pénzügyi és technológiai cégek aktív jelenlétében és a tehetséges, digitalizációban járatos szakértők növekvő számában nyilvánul meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország a Singapore FinTech Festival partnereként rendezi meg a World FinTech Festival in Budapest eseményt, ezzel is segítve a tudásmegosztást a magyar és a világ FinTech közössége között az SFF decemberi rendezvényén.

A rendezvény a hazai és a nemzetközi közönség számára egyaránt elérhető, jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatók.

További információ a www.fintechfestival.sg weboldalon található.

Singapore FinTech Festival

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb FinTech eseménye, egy FinTech közösséget tömörítő globális platform, ahol a világ Fintech szereplői, technológiai innovátorok, politikai döntéshozók, a pénzügyi szektor vezetői, befektetők - többek között magántőke- és kockázatitőke-befektetők - valamint az akadémiai élet szereplői vannak jelen. 2019-ben az SFF és a Singapore Week of Innovation and Technology (SWITCH) rendezvényein közel 140 országból több mint 60 ezren vettek részt, és olyan kiemelt eseményeket foglalt magába, mint a FinTech Conference, a FinTech Awards, Global FinTech Hackcelerator, Innovation Lab Crawl and Industry Networking and Workshops. Az SFF-et a Szingapúri Monetáris Hatóság a szingapúri Bankszövetséggel és a SingEx Holdings-szal együttműködésben szervezi. További információ elérhető az alábbi weboldalon: www.fintechfestival.sg

MNB

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS