Budapest ad otthont a Singapore FinTech Festival társrendezvényének

2020. 12. 01., 18:15

A „World FinTech Festival in Budapest” rendezvénynek december 8-9 között első alkalommal ad otthont Magyarország az MNB szervezésében, együttműködésben a 2020. évi Singapore FinTech Festivallal (SFF).

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb pénzügyi digitalizációs és innovációs eseménye, melyet a Szingapúri Monetáris Hatóság, a Monetary Authority of Singapore (MAS) szervez. Az idén ötödik alkalommal megrendezett fesztivál 2020. december 7-11. között zajlik, melyet a világ több FinTech központjából közvetítenek. A rendezvényt öt napon át 24 órában online követheti a közönség, ahol a résztvevők egy platformon keresztül több, mint 40 globális társrendezvénybe kapcsolódhatnak be. Budapest az SFF partnereként ad otthont az egyik ilyen társrendezvénynek.  

Az MNB által szervezett esemény megemlékezik a Szingapúr és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulójáról, és bemutatja a magyarországi azonnali fizetési rendszerben rejlő lehetőségeket, amelyekkel a pénzforgalmi szolgáltatók új, innovatív szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ügyfeleiknek. A World FinTech Festival in Budapest ezeken túl olyan kulcsfontosságú témákat jár körül, mint a kiberbiztonság, a pénzügyi bevonódás, illetve a zöld és fenntartható pénzügyek.

Az SFF a pénzügyi, üzleti, kormányzati, technológiai és az akadémiai élet világszinten is vezető szereplőit vonultatja fel. Az idei rendezvény a „People and Talent” („Emberek és Tehetség”) tematikát állítja a középpontba. Ezen belül az esemény öt dedikált témakör keretében járja körül azokat a világszintű kihívásokat, melyek a pandémia okozta helyzetben meghatározó jelentőségűek: Economic Summit, Infrastructure Summit, Impact Summit, Investor Summit és Talent Summit.

Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: „Célunk egyrészről a pénzügyi rendszer digitális átalakulásának támogatása, melynek jelentőségét a járványhelyzet hosszú távú hatásai csak növelik. Másrészről fontos számunkra, hogy egy aktív FinTech ökoszisztéma jöjjön létre Magyarországon, és egyúttal Budapest felkerüljön a globális FinTech térképre.”

Sopnendu Mohanty, a Szingapúri Monetáris Hatóság FinTech területért felelős vezetője hangsúlyozta: „Az SFF 2020 egyesíti a globális FinTech közösségeket és segít az olyan kulcsfontosságú kihívások kezelésében, mint a járvány okozta károk helyreállítása, valamint a fenntartható és zöld finanszírozás kérdése. Magyarország egyre meghatározóbb innovációs központ, amely többek között a globális pénzügyi és technológiai cégek aktív jelenlétében és a tehetséges, digitalizációban járatos szakértők növekvő számában nyilvánul meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország a Singapore FinTech Festival partnereként rendezi meg a World FinTech Festival in Budapest eseményt, ezzel is segítve a tudásmegosztást a magyar és a világ FinTech közössége között az SFF decemberi rendezvényén.

A rendezvény a hazai és a nemzetközi közönség számára egyaránt elérhető, jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatók.

További információ a www.fintechfestival.sg weboldalon található.

Singapore FinTech Festival

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb FinTech eseménye, egy FinTech közösséget tömörítő globális platform, ahol a világ Fintech szereplői, technológiai innovátorok, politikai döntéshozók, a pénzügyi szektor vezetői, befektetők - többek között magántőke- és kockázatitőke-befektetők - valamint az akadémiai élet szereplői vannak jelen. 2019-ben az SFF és a Singapore Week of Innovation and Technology (SWITCH) rendezvényein közel 140 országból több mint 60 ezren vettek részt, és olyan kiemelt eseményeket foglalt magába, mint a FinTech Conference, a FinTech Awards, Global FinTech Hackcelerator, Innovation Lab Crawl and Industry Networking and Workshops. Az SFF-et a Szingapúri Monetáris Hatóság a szingapúri Bankszövetséggel és a SingEx Holdings-szal együttműködésben szervezi. További információ elérhető az alábbi weboldalon: www.fintechfestival.sg

MNB

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 17:13:49
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS