Budapest ad otthont a Singapore FinTech Festival társrendezvényének

2020. 12. 01., 18:15

A „World FinTech Festival in Budapest” rendezvénynek december 8-9 között első alkalommal ad otthont Magyarország az MNB szervezésében, együttműködésben a 2020. évi Singapore FinTech Festivallal (SFF).

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb pénzügyi digitalizációs és innovációs eseménye, melyet a Szingapúri Monetáris Hatóság, a Monetary Authority of Singapore (MAS) szervez. Az idén ötödik alkalommal megrendezett fesztivál 2020. december 7-11. között zajlik, melyet a világ több FinTech központjából közvetítenek. A rendezvényt öt napon át 24 órában online követheti a közönség, ahol a résztvevők egy platformon keresztül több, mint 40 globális társrendezvénybe kapcsolódhatnak be. Budapest az SFF partnereként ad otthont az egyik ilyen társrendezvénynek.  

Az MNB által szervezett esemény megemlékezik a Szingapúr és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulójáról, és bemutatja a magyarországi azonnali fizetési rendszerben rejlő lehetőségeket, amelyekkel a pénzforgalmi szolgáltatók új, innovatív szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ügyfeleiknek. A World FinTech Festival in Budapest ezeken túl olyan kulcsfontosságú témákat jár körül, mint a kiberbiztonság, a pénzügyi bevonódás, illetve a zöld és fenntartható pénzügyek.

Az SFF a pénzügyi, üzleti, kormányzati, technológiai és az akadémiai élet világszinten is vezető szereplőit vonultatja fel. Az idei rendezvény a „People and Talent” („Emberek és Tehetség”) tematikát állítja a középpontba. Ezen belül az esemény öt dedikált témakör keretében járja körül azokat a világszintű kihívásokat, melyek a pandémia okozta helyzetben meghatározó jelentőségűek: Economic Summit, Infrastructure Summit, Impact Summit, Investor Summit és Talent Summit.

Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: „Célunk egyrészről a pénzügyi rendszer digitális átalakulásának támogatása, melynek jelentőségét a járványhelyzet hosszú távú hatásai csak növelik. Másrészről fontos számunkra, hogy egy aktív FinTech ökoszisztéma jöjjön létre Magyarországon, és egyúttal Budapest felkerüljön a globális FinTech térképre.”

Sopnendu Mohanty, a Szingapúri Monetáris Hatóság FinTech területért felelős vezetője hangsúlyozta: „Az SFF 2020 egyesíti a globális FinTech közösségeket és segít az olyan kulcsfontosságú kihívások kezelésében, mint a járvány okozta károk helyreállítása, valamint a fenntartható és zöld finanszírozás kérdése. Magyarország egyre meghatározóbb innovációs központ, amely többek között a globális pénzügyi és technológiai cégek aktív jelenlétében és a tehetséges, digitalizációban járatos szakértők növekvő számában nyilvánul meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország a Singapore FinTech Festival partnereként rendezi meg a World FinTech Festival in Budapest eseményt, ezzel is segítve a tudásmegosztást a magyar és a világ FinTech közössége között az SFF decemberi rendezvényén.

A rendezvény a hazai és a nemzetközi közönség számára egyaránt elérhető, jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatók.

További információ a www.fintechfestival.sg weboldalon található.

Singapore FinTech Festival

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb FinTech eseménye, egy FinTech közösséget tömörítő globális platform, ahol a világ Fintech szereplői, technológiai innovátorok, politikai döntéshozók, a pénzügyi szektor vezetői, befektetők - többek között magántőke- és kockázatitőke-befektetők - valamint az akadémiai élet szereplői vannak jelen. 2019-ben az SFF és a Singapore Week of Innovation and Technology (SWITCH) rendezvényein közel 140 országból több mint 60 ezren vettek részt, és olyan kiemelt eseményeket foglalt magába, mint a FinTech Conference, a FinTech Awards, Global FinTech Hackcelerator, Innovation Lab Crawl and Industry Networking and Workshops. Az SFF-et a Szingapúri Monetáris Hatóság a szingapúri Bankszövetséggel és a SingEx Holdings-szal együttműködésben szervezi. További információ elérhető az alábbi weboldalon: www.fintechfestival.sg

MNB

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.