November 9-ig, összesen 600 millió forintra pályázhatnak idén a fesztiválszervezők

November 9-ig, összesen 600 millió forintra pályázhatnak idén a fesztiválszervezők
2023. 10. 11., 15:08

Hatszázmillió forintos keretösszegre pályázhatnak a fesztiválok jövőre a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumánál.

A felhívás szerint a jövő évi kulturális fesztiválok támogatásra hatszázmillió forint áll rendelkezésre, míg idén csupán 330 millió forintos keretösszeg állt a pályázók rendelkezésére. A pályázatok benyújtásának határideje november 9. éjfél.

A Kulturális Fesztiválok Kollégiuma pályázati célja az olyan magas színvonalú, művészeti értéket létrehozó és bemutató, többnapos, 2024. január 1. és 2024. december 31. között megrendezendő kulturális fesztiválok támogatása, amelyek önálló koncepcióval és egyedi arculattal rendelkeznek, rendszeres időközönként és ismétlődően valósulnak meg, valamint legalább három egymást követő napon tartanak.

Az NKA nyílt pályázata olyan fesztiválok támogatását részesíti előnyben, amelyek többek között gazdagítják a nemzeti műveltséget, fiatal tehetségeket is bemutatnak, az ország egy-egy régiója/települése kultúrájának megismertetéséhez is hozzájárulnak. Emellett a fesztivál „tükrözze a Nemzeti Kulturális Alap értékközpontú szellemiségét, törekedjen az egyetemes magyar kultúra minőségi produktumainak és kiemelkedő képviselőinek színvonalas bemutatására”.

Pályázatonként 15 millió forint helyett 20 millió forintra lehet pályázni. A döntési lista várhatóan decemberig megjelenik.

Az előző évek tapasztalatai alapján módosították többek közt az elvárt önrész nagyságát, az önrész számításának alapját, és a saját bevétellel szemben támasztott elvárásokat is, ezért a kollégium figyelmezteti a pályázókat, hogy figyelmesen olvassák el az itt elérhető felhívást, mert hiánypótlásra, javításra csak korlátozottan nyílik lehetőség. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS