Megjelenési lehetőség startupok számára a MEDICA orvostechnológiai vásáron

2022. 06. 10., 15:07

Düsseldorf város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztési Irodája pályázatot hirdet orvostechnológiai területen innovatív digitális terméket vagy szolgáltatást kínáló startup vállalkozások részére.

A pályázók közül rövid bemutatkozásuk (pitch) alapján kiválasztott nyertesek ingyenesen vehetnek részt kiállítóként a világ vezető orvostechnológiai szakkiállításán, a MEDICA-n. A vásárt 2022. november 14-17 között rendezik meg Düsseldorfban. Az orvostechnológia és egészségipar világszinten legnagyobb vásárán 2021-ben a járványkorlátozások ellenére 70 ország 3500 kiállítójának standját az online programok mellett 150 országból érkezett 46 ezer szakmai látogató tekintette meg személyesen. Az erre érett startup vállalkozások így egyedülálló bemutatkozási lehetőséget kaphatnak, hiszen a vásárra a nagy érdeklődés miatt rendkívül nehéz kiállítóként bekerülni.

Részvételi feltételek:

– 2017 után alapított vállalkozás,

– foglalkoztatottak száma 1–20 közötti,

– éves forgalma 0–3 millió euró közötti.

Pályázat beadási határidő: 2022. június 30.

Jelentkezés: https://www.duesseldorf.de/international/office-of-economic-development/business/start-up-support/medx-duesseldorf.html

Észak-Rajna-Vesztfália Gazdasági és Innovációs Minisztériuma idén áprilisban online platformot indított azzal a céllal, hogy segítse a regisztráló startupok és az észak-rajna-vesztfáliai cégek egymásra találását. Eddig már majd 700 német cég, és csaknem 5000 startup csatlakozott. A szoftveres támogatással automatikus párosítást nyújtó platformot nyílt, nemzetközi térnek szánják, így arra ingyenesen regisztrálhatnak magyar startupok is. (NKFIH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS