Harminc év alatti építészek számára, szakmai tanulmányúton való részvételre írt ki pályázatot a Kortárs Építészeti Központ (KÉK). Ezzel a fiatalok nemzetközi bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőségeit igyekeznek segíteni.
A program célja a szakmai kapcsolatépítés, tapasztalatcsere, valamint a fenntartható partnerségek és hálózatok kiépítésének támogatása -- olvasható a KÉK közleményében. Ezt a célt a program felépítése is követi, amelyben a magyarországi és a szomszédos országok építészetének megismerésébe és megismertetésébe aktívan igyekszik bevonni a szervezet a szakma fiatal képviselőit.
A pályázókat arra kérik, hogy jelöljenek meg egy számukra inspirációt jelentő, feltörekvő szomszédos országbeli praxist, majd a KÉK a magyar pályázókkal közösen egy szakmai tanulmányútra hívja meg a kiválasztott nemzetközi irodákat.
A pályázatban részletes indoklást, témafelvetéseket és a meghívott vendégeknek szóló útitervötleteket várnak. Ezt követően a kiválasztott csapatok és a kurátorok közös munkájával alakul ki a végleges magyarországi és a külföldön megvalósítható úti és programterv.
A zsűri által kiválasztott irodák olyan tanulmányúton vehetnek részt, ahol épületeket, műtermeket, alkotókat, intézményeket látogatnak meg egy-egy tematikusan felépített program keretében, amelyen a látogatásokat interjúk, vizuális anyagok és alkotói reflexiók dokumentálják majd.
A csapatok a Kortárs Építészeti Központban nyilvános bemutatkozási lehetőséget is kapnak. (MTI)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.