Állami támogatás munkavállalók képzésére

2021. 09. 29., 16:45

A digitális technológiák elsajátítása kulcsfontosságú, az ehhez szükséges ismereteket képzéseken lehet megszerezni. Hamarosan indul az a pályázat, amelynek 15 milliárd forintos keretösszegéből a képzési díjak, és ezen kívül a munkabér is finanszírozható.

A támogatásokból szakmai, tréning jellegű (soft skills), nyelvi és IKT képzések valósíthatóak meg. Ez utóbbiakba beletartoznak például az irodai szoftverek használata, az új technológiákra való felkészítés, vagy akár a home office-ben alkalmazható online technikák elsajátítása, amelyekre lehetőséget nyújt például a Neumann Társaság folyamatosan megújuló képzési és minősítési rendszere. 

A mikro-, kis- és középvállalkozások 50, a nagyvállalatok maximum 100 millió forintra pályázhatnak, a támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függően 50–70 százalék lehet. A képzés költsége mellett elszámolható a munkavállalók bére és járulékai is.

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül történő támogatása” elnevezésű, GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú pályázati a kérelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kijelölt, állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró kiemelt partnerként nevesített Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hivatali kapujára kell benyújtani. Ez a szervezet továbbítja a kérelmet a foglalkoztató székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró, foglalkoztatási feladatokat ellátó szervezeti egységéhez. Az illetékes megyei kormányhivatal állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró, foglalkoztatási feladatokat ellátó szervezeti egysége dönt a támogatásról.

A vállalkozások a pályázatokat 2021. október 1-től nyújthatják be, az ország teljes területéről.

Válasszák a Neumann Társaság által koordinált IKT képzéseket!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS