Stratégiai partnerként száll be a Trenkwalder az ELTE Iskolaszövetkezetbe

2021. 04. 27., 13:45

A Trenkwalderrel aláírt stratégiai megállapodást követően ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet néven folytatja működését az egyik legnagyobb hazai egyetem diákjait foglalkoztató szervezet. A Trenkwalder hálózatára építve az iskolaszövetkezet országos szintre terjeszti ki működését, kihasználva a gazdasági nyitás nyomán a diákmunka iránt megugró keresletet.

A nyolc éve működő ELTE Iskolaszövetkezet célja az országos terjeszkedés mellett újfajta foglalkoztatói partneri kör kialakítása, melynek eredményeként a diákfoglalkoztatás szegmensének egyik vezető piaci szereplőjévé válhat.

A Trenkwalder partnerei, amelyek között a megcélzott iparágak legkiválóbb cégei találhatók, a megállapodás révén tehetséges, minőségi képzésben részt vevő, magas fokú idegennyelv-ismerettel rendelkező, rugalmasan foglalkoztatható munkaerőhöz juthatnak.

„A diákmunka nem csupán a felmerülő pillanatnyi költségek finanszírozására kínálhat megoldást, de a jól megválasztott munkahely gyakran a tanulmányok befejezését követően is vonzó alternatíva lehet a munkavállalók számára – mutat rá Nógrádi József, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója. – A Trenkwalder teljes munkavállalói állományának 10 százalékát jelenleg is diákok teszik ki, így számos olyan példával rendelkezünk, ahol a pályafutását diákként kezdő alkalmazott később ugyanazon a munkahelyen futott be komoly karriert, 5-10 év alatt komoly vezetői szintekre jutva el.”

A koronavírus-járvány egyik vesztese a diákfoglalkoztatás volt

A pandémia kitörését követő hónapokban a cégek elsőként a rugalmas keretek között foglalkoztatott munkavállalóiktól, köztük a diákoktól vettek búcsút, aminek következtében a diákfoglalkoztatás volumene a korábbinak a töredékére zuhant vissza.

Számos, korábban irodai környezetben zajló foglalkoztatás az online térbe költözött, az itteni munkavégzéshez és kapcsolattartáshoz pedig a leggyorsabban a diákok tudtak alkalmazkodni. A bizonytalan környezetben emellett érdemes volt minél több tevékenységet rugalmasan alkalmazott munkaerőre építeni. Ennek eredményeképpen már a nyári hónapokat követően ismét emelkedni kezdett a diákmunka iránti igény a munkáltatók körében. A KSH adatai szerint a 15-24 év közötti korosztályból foglalkoztatottak száma 2020-ban a második negyedévi 257 ezres szintről ismét 265 ezer fölé emelkedett.

„A nagy ugrás a diákmunka iránti keresletben azonban a következő hónapokban várható: a járvány visszaszorításával együtt járó nyitás hatására nem csupán a vendéglátó- és szálláshelyek, valamint a visszatérő rendezvények, hanem a kereskedelmi szektorban működő cégek is jelentős plusz munkaerőt fognak igényelni. Komoly esély van rá, hogy a 24 év alattiak foglalkoztatási volumene akár a 300 ezres szintet is megközelíti majd, ebben a növekedésben pedig kiemelt szerepe lesz majd a diákok foglalkoztatásának” – jelzi előre a Trenkwalder szakértője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS