Hol van a legtöbb betöltetlen álláshely az EU-ban?

2020. 09. 15., 11:40

Az első negyedévi 1,9 százalék után 2020 második negyedévében 1,6 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

2019 második negyedévében még 2,5, a harmadik és negyedik negyedévben pedig 2,4 százalékról számolt be az unió statisztikai hivatala.

A betöltetlen és az összes (betöltött és betöltetlen) álláshely százalékos arányaként definiált mutató az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül Csehországban volt a legmagasabb (5,4 százalék), majd Belgium (3,1 százalék) és Ausztria (2,6 százalék) következett.

A legalacsonyabb, 0,3 százalékos rátát Görögországban regisztrálták, Írországban, Bulgáriában, Spanyolországban, Portugáliában, Lengyelországban és Romániában egyaránt százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya.

Uniós átlagban az iparban és az építőiparban 1,4, a szolgáltatások területén 1,7 százalékos volt a ráta.

Magyarországon a második negyedévben – az első negyedévi 1,9 százalék után – 2,0 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS