Hol van a legtöbb betöltetlen álláshely az EU-ban?

2020. 09. 15., 11:40

Az első negyedévi 1,9 százalék után 2020 második negyedévében 1,6 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

2019 második negyedévében még 2,5, a harmadik és negyedik negyedévben pedig 2,4 százalékról számolt be az unió statisztikai hivatala.

A betöltetlen és az összes (betöltött és betöltetlen) álláshely százalékos arányaként definiált mutató az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül Csehországban volt a legmagasabb (5,4 százalék), majd Belgium (3,1 százalék) és Ausztria (2,6 százalék) következett.

A legalacsonyabb, 0,3 százalékos rátát Görögországban regisztrálták, Írországban, Bulgáriában, Spanyolországban, Portugáliában, Lengyelországban és Romániában egyaránt százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya.

Uniós átlagban az iparban és az építőiparban 1,4, a szolgáltatások területén 1,7 százalékos volt a ráta.

Magyarországon a második negyedévben – az első negyedévi 1,9 százalék után – 2,0 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 09:18:58
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS