7,5 százalékos volt februárban a munkanélküliség az EU-ban

2021. 04. 07., 13:00

A januárival egyező szintű, 7,5 százalékos volt az Európai Unióban a munkanélküliségi ráta 2021 februárjában – tájékoztatott az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalának becslése szerint az év második hónapjában 15 953 munkanélküli volt az EU-ban, 34 ezerrel több, mint egy hónappal korábban és 1,922 millióval több, mint 2020 februárjában.

A munkanélküliségi ráta sem a férfiak, sem a nők körében nem változott januárhoz képest: az előbbi 7,1, az utóbbi 7,9 százalék volt uniós átlagban.

A 25 évnél fiatalabbak körében uniós szinten 17,2 százalékos volt a munkanélküliség februárban (2,967 millió fő), ez 0,2 százalékponttal (34 ezer fővel) alacsonyabb a januári rátánál.  

A tagállamok közül a legalacsonyabb, 3,1 százalékos munkanélküliséget Lengyelországban regisztrálták, Csehországban 3,2, Máltán 4,4, Magyarországon és Németországban 4,5 százalékos volt a ráta.

Spanyolországban 16,1 százalékos volt a munkanélküliség, ennél magasabb legfeljebb a görög adat lehet, de azt nem ismerjük (2020 decemberében 15,8 százalék volt). 10 százalék fölötti munkanélküliséget ezen kívül csak Olaszországban regisztráltak (10,2 százalék).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS