Soha nem látott pezsgés a használtirodabútor-piacon

2020. 06. 17., 15:30

A nagyvállalatok ideális irodáról alkotott képe már évek óta átalakulóban van, a folyamatokat pedig felgyorsították az elmúlt hónapok eseményei.

Ezt bizonyítja, hogy a használt irodabútorok piaca is hatalmas mozgásba lendült, aminek a kkv-szektor szereplői is nagy nyertesei lesznek. Egy már zajló, nagyszabású online aukciósorozat keretében például mintegy 25–30 ezer nívós irodabútor cserélhet gazdát a közeljövőben, ami a számítások szerint 5–6 ezer teljes munkaállomás berendezését jelenti.

„A multinacionális cégek egy ideje már másként képzelik el a jövő irodáját. Egyre nagyobb teret hódít a megosztott munkaállomásos – angolul shared desk – rendszer, ezt pedig nehéz hozzáilleszteni a meglévő bútoraikhoz. Így aztán a minőségben és funkciójukban még kifogástalan eszközöket lecserélik, és rajtunk keresztül kínálják megvételre” – világított rá az eladói oldal motivációira Kocsis Csaba, az Intergavel Aukciószervező Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A térben és időben rugalmasabb munkavégzés lehetőségének biztosítása tehát nem újkeletű törekvés a nagyvállalatoknál, a koronavírus a home office arányának növelésével erre csak ráerősített. A trendek alapján ezeknél a cégeknél az iroda egyre inkább egy „találkozási ponttá” válik, ahol csak a feltétlen személyes jelenlétet igénylő feladatok zajlanak, és a tárgyi környezetet is ennek megfelelően alakítják ki. Ennek szerves részei például a mobil, megosztott asztalok is, és ezen várhatóan a járvány is csak annyiban változtat, hogy a közösen használt tárgyak mellé fertőtlenítőszerek kerülnek ki.

A mikro-, kis- és középvállalkozások esetén egyelőre más a helyzet. Az ottani kultúrában még sokkal erősebben jelen van a privát tér iránti igény, a saját munkaállomáshoz való kötődés. Az Intergavel Kft. tulajdonos-ügyvezetője éppen ezért arra számít, hogy rengetegen használják majd ki a mostani aukciósorozatot arra, hogy kedvező áron jussanak márkás, nagyszerű állapotú író- és tárgyalóasztalokhoz, székekhez, szekrényekhez, fotelekhez stb.

Kocsis Csaba hozzátette, a bútoraukciók mindig is a legsikeresebb árverések közé tartoztak, hiszen ilyen eszközökre tevékenységi körtől függetlenül a vállalatok 90 százalékának szüksége van, és egyre többen tudják, hogy a legjobb lehetőséget a multik berendezéscseréje kínálhatja. A cég a 15 éves fennállása során több tízezer bútort értékesített, de a mostani hullám minden korábbit felülmúl: a weboldalukon már most is elkezdődött a licitálás, de a nyár folyamán újabb és újabb, hatalmas választékkal bíró aukciók kerülnek majd fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.