Veszélyhelyzeti munkajog: fizetés nélküli szabadság és a bértámogatási rendelet módosítása

2020. 04. 24., 10:00

A kormányzati bejelentéseknek megfelelően 2020. április 21-én új rendelkezések láttak napvilágot a foglalkoztatással összefüggésben. A legfontosabb változásokat a Rátkai Ügyvédi Iroda foglalta össze.

Fizetés nélküli szabadság

Ha a munkavállaló a veszélyhelyzet miatt van fizetés nélküli szabadságon, akkor a munkáltató köteles a havi 7710 forint összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot bevallani és megfizetni (május 1-től), azonban a fizetésre a munkáltató haladékot kérhet a NAV-nál – olvasható a Rátkai Ügyvédi Iroda munkajogi blogjának bejegyzésében.

Bértámogatás csökkentett munkaidős foglalkoztatás esetén

Módosulnak 2020. április 29-től a csökkentett munkaidőre figyelemmel kérhető bértámogatás szabályai. A változások címszavakban az alábbiak:

  • A munkaidő csökkentése a korábbi munkaidő legalább 25 százaléka, legfeljebb 85 százaléka lehet. (Teljes munkaidő esetén ez legalább napi 2 óra; legfeljebb napi 6,8 óra.) Ha a felek nem kötnek munkaszerződés-módosítást, de igénylik a bértámogatást, akkor a módosítás a jogszabály erejénél fogva létrejön. A csökkentett munkaidő teljesíthető otthoni vagy távmunkában is.
  • Egyéni fejlesztési időben csak akkor kötelező megállapodni, ha a csökkentett munkaidő a módosítás előtti munkaszerződés szerinti munkaidő felét meghaladja; ellenkező esetben ez csupán lehetőség a felek számára. A fejlesztési időre munkabér csak a kötelező esetkörben fizetendő.
  • A támogatás kapcsán nem a 2020. március 11-re számolt távolléti díj, hanem a kérelem benyújtása napján alkalmazandó alapbér a bázis. A munkáltatónak akkor kell ezen alapbér (támogatással csökkentett teljes) összegét megfizetnie, ha az egyéni fejlesztési idő kötelező, azaz ha a csökkentett munkaidő a módosítás előtti munkaszerződés szerinti munkaidő felét meghaladja. Tehát ha a felek a 8 órás munkaviszonyt 4 órásra csökkentik, akkor a munkáltató 4 órára járó munkabért fizet; az állam pedig bértámogatást nyújt. Ha viszont a 8 órás munkaidő például napi 2 órára csökken, akkor kötelező az egyéni fejlesztési idő, arra munkabér jár és az összes díjazásnak az állami bértámogatással együtt el kell érnie a kérelem benyújtásának napja szerinti alapbért.
  • A létszámtartási kötelezettség nem az összes foglalkoztatottra vonatkozik, hanem csak arra a munkavállalóra, aki a munkáltatóval együtt közös kérelemmel kéri a bértámogatást.
  • Nem szükséges a munkáltatónak részletesen kifejtenieazt, hogy miként nehezült el a működése a járvány miatt, illetve nem szükséges a munkáltatónak kimerítenie az összes lehetséges munkaidő-beosztási lehetőséget és nem előfeltétele a támogatásnak az, hogy munkaidőkeretet a munkáltató nem alkalmazhat.
  • Munkaerő-kölcsönzésre is igénybe lehet venni a bértámogatást (de a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásra továbbra sem).
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 18., 15:05
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a napokban megújította együttműködési szerződését, amelynek célja az erőforrások egyesítése a magyar kis- és középvállalkozások hatékonyabb érdekvédelme, különös tekintettel a stratégiai tervezés és fejlesztések támogatása terén.
2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-18 14:23:43
Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS