Mi váltja fel a jelszavakat?

2021. 07. 29., 14:00

Fiatal technológiai vállalkozók egy csoportja összefogott 2019-ben, hogy búcsút intsenek a jelszavaknak. Elindították a Cottert, a jelszó nélküli hitelesítés élvonalbeli alkalmazását.

A Cotter megalkotói a technológia szerelmesei, a legjobb kaliforniai egyetemeken szereztek erős mérnöki, informatikai és pénzügyi matematikai tudományos hátteret – írja a Computerworld.

„Olyan hitelesítési megoldásra volt szükségünk, amely jelszó nélkül működik és olcsó. Abban az időben nem volt olyan megoldás, amely megfelelt volna az igényeinknek, ezért úgy döntöttünk, hogy elkészítjük a saját jelszó nélküli hitelesítési rendszerünket” – mondta Albert Purnama, a Cotter szoftverfejlesztője.

A Cotter jelszó nélküli hitelesítés a felhasználó regisztrációjakor egy nyilvános és egy privát kulcspárt generál. A Cotter szerverén tárolt nyilvános kulcs a felhasználónévhez hasonlóan azonosítja a felhasználót, míg a felhasználó eszközén tárolt magánkulcs a biometrikus adatokkal együtt gondoskodik a tárolásról, és befejezi az ellenőrzési folyamatot.

A prémium szintű biztonság, amely a piacon jelenleg elérhető egyéb 2 faktoros engedélyezési módszerekhez (például QR-kódok vagy hardveres tokenek) hasonlóan magas szintű, alapvető fontosságú volt.

„A kód nélküli technológia a közeljövőben fel fogja váltani a jelszavakat, mivel ez válik hitelesítési szabvánnyá az iparágban. Jelenleg havonta több mint 3 millió kérelmet hitelesítünk, és mindössze 5 éven belül el fogjuk érni a havi 100 millió hitelesítési kérelmet” – állítják a Cotter alapítói.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS