UAB epayblock: vizsgálódik a litván jegybank

2021. 08. 13., 15:00

A litván jegybank vizsgálatot folytat a felügyelete alá tartozó, Magyarországon is szolgáltatást kínáló UAB epayblock elektronikuspénz-kibocsátó társasággal szemben. A litván nemzeti bank vizsgálata lezárásáig korlátozta a társaság működését – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank.

A litván nemzeti bank ügyfélpanaszok nyomán 2021. augusztus 6-án vizsgálatot indított a vilniusi székhelyű UAB epayblock elektronikuspénz-kibocsátó társasággal szemben a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzéséhez kapcsolódó előírások esetleges megsértése miatt. A litván jegybank közleményt tett közzé arról, hogy vizsgálatának lezártáig átmenetileg részlegesen (a jogi személyek részére nyújtható szolgáltatások vonatkozásában) korlátozta az elektronikuspénz-kibocsátó működését.

A lépés célja, hogy elkerüljék, hogy az UAB epayblock egyes ügyfelei csalárd célokra használják a társaság szolgáltatásait. Az UAB epayblock társaságnak tájékoztatnia kell ügyfeleit az átmeneti korlátozásokról. A társaság tevékenysége kapcsán érintett jegybankok, pénzügyi felügyeletek közül pl. az osztrák pénzügyi felügyelet maga is figyelmeztetést tett közzé a téma kapcsán.

Magyarországon az UAB epayblock társaságot a Magyar Nemzeti Bank 2020. július 29-én vette nyilvántartásba határon átnyúló elektronikuspénz-kibocsátó intézményként. (MNB)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS