MNB: az olvasók félrevezetése káros és morálisan is elítélendő

MNB: az olvasók félrevezetése káros és morálisan is elítélendő
2022. 08. 02., 18:23

„A magyar gazdaság helyzetéről mindenki csak és kizárólag hiteles forrásból tájékozódjon” – hívja fel a figyelmet a jegybank.

Napjainkra a digitalizáció és az információáramlás felgyorsulásának egyértelmű következménye lett, hogy megváltoztak a médiafogyasztási szokások. A mindenki számára elérhetővé vált internet és a közösségi média széleskörű elterjedése alapvetően írta át a hírekhez való viszonyokat. Az elmúlt években a mindennapi életet is befolyásoló események hatására pedig egyre több álhír üti fel a fejét, amelyeket elsősorban politikai motivációjú vagy egyes csoportok önös érdekeit elfogultan képviselő oldalak terjesztenek – olvasható a Magyar Nemzeti Bank  „Csak hiteles forrásból tájékozódjunk” című közleményében.

Az olvasott tartalmak helyes megítélése nagyon fontos, a szándékosan hamis tartalmak terjesztése és az olvasók félrevezetése pedig olyan destruktív hozzáállás, amely mindenki számára káros és morálisan is elítélendő.

A dezinformáció elleni küzdelem közös érdek, ezért a Magyar Nemzeti Bank vezetése felhívja a figyelmet, hogy a jegybank szakmai tevékenységéről, vezetőihez köthető megnyilvánulásokról vagy a magyar gazdaság helyzetéről mindenki csak és kizárólag hiteles forrásból tájékozódjon, és kerülje a „kattintásvadász”, ismeretlen oldalak tartalmait.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.
2023-02-02 14:18:20
A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az Accenture globális kutatása 10 trendet tart a legfontosabbnak 2023-ra a bankszektorban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.