A GVH is jóváhagyta a Metának adott európai zöld jelzést

2022. 02. 07., 19:08

Az Európai Bizottság feltételek előírása mellett járult hozzá, hogy a Facebookot is üzemeltető Meta irányítást szerezzen a Kustomer, egy feltörekvő ügyfélkapcsolat-kezelő szoftvercég felett. A magyar piacokat is érintő tranzakció versenyhatásainak értékelésében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is közreműködött.

Az Európai Bizottság kötelezettségek előírása mellett jóváhagyta, hogy a Meta Inc. irányítást szerezzen a Kustomer Inc. felett. A vevő a Facebook, a WhatsApp, az Instagram és a Messenger anyavállalata; a szintén amerikai Kustomer pedig egy kicsi, innovatív és gyorsan növekvő szereplő az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftverek piacán. Ezek lényege, hogy egyetlen átlátható felületbe integrálják a különböző kommunikációs csatornákat (pl. telefon, e-mail, SMS, WhatsApp, Messenger vagy Instagram stb.) és az ügyfélkapcsolatok kezeléséhez szükséges információkat (pl. vásárlás előzményeit, visszatérítéseket, panaszokat), ezzel könnyítve a cégek számára a fogyasztókkal való érintkezést.

Az összefonódás olyan tagállami áttétel révén került az Európai Unió Bizottsága elé, melynek célja a digitális piacokat érintő összefonódások versenyhatásainak alaposabb vizsgálata. A Bizottság által lefolytatott eljárások során a tagállami hatóságok is részt vesznek a lehetséges versenyhatások értékelésének folyamatában. Az uniós versenyhivatalok – így a magyar nemzeti versenyhatóság is – egy ún. Tanácsadó Bizottságon keresztül működnek közre az eljárásban, és szavaznak a Bizottság döntéstervezetéről. A GVH így az uniós szintű döntéshozatal során is minden esetben gondoskodik arról, hogy megfelelően figyelembe vegyék a tranzakciók magyar piacokra és fogyasztókra gyakorolt hatásait.

A Bizottság a részletes vizsgálatot követően kötelezettség előírása mellett engedélyezte az összefonódást. A Meta a versenyaggályok orvoslása érdekében vállalta, hogy legalább 10 évig megkülönböztetésmentes hozzáférést biztosít minden ügyfélkapcsolat-kezelő szoftver szolgáltató számára a kommunikációs csatornái integrálásához szükséges informatikai felületekhez. Erre is figyelemmel – más versenyhatóságok mellett – a GVH is hozzájárult a Bizottság döntésének elfogadásához. (GVH Sajtóiroda)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 12:18:39
Nagyon eltérően látják a lakáspiaci árak alakulását a fiatalok. Erősen csökkent azoknak a száma, akik szerint nem változnak a közeljövőben az árak, míg az ingatlanok drágulására számító fiatalok aránya 65 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 53 százalékról.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS