Kiskereskedelmi forgalom: EU-dobogós a májusi magyar adat

2022. 07. 06., 11:23

Az áprilisi 5,0 százaléktól elmaradó mértékben, 0,8 százalékkal nőtt éves összevetésben a kiskereskedelmi forgalom volumene májusban az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Májusban az üzemanyagok forgalma 6,8 százalékkal nőtt az unióban, a nem élelmiszer termékek körében 0,2 százalékos volt a növekedés, az élelmiszer, ital, dohány kategóriában ugyanakkor 2,6 százalékos visszaesést regisztrált az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül a legdinamikusabb éves szintű növekedésről Szlovénia (25,0 százalék), Lengyelország (11,2 százalék) és Magyarország (11,1 százalék) számolt be. A legnagyobb mértékű, 6,4 százalékos visszaesést Ausztriában regisztrálták, Dániában 5,6, Luxemburgban és Finnországban egyaránt 5,2 százalékkal csökkent év/év alapon a kiskereskedelmi forgalom májusban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS