Júliusban is a magyar építőipari adat a legerősebb az EU-ban

Júliusban is a magyar építőipari adat a legerősebb az EU-ban
2021. 09. 17., 13:45

A júniusi 3,6 százalék után 2021 júliusában 4,6 százalékkal nőtt éves összevetésben az építőipari termelés volumene az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

Az építőipar két fő ága közül a júliusban – uniós szinten – az „épületek építése” dominált, ahol 4,7 százalékos volt a növekedés; az „egyéb építmények” (mélyépítés) mindössze kategóriában 0,8 százalékos volt az éves növekedés, de ez kisebb súlya miatt alig befolyásolta az átlagot.

Az unió statisztikai hivatalát a többségre jellemző 45 napos határidőn belül tájékoztató tagállamok közül Magyarországon volt a legdinamikusabb növekedés (22,5 százalék), Ausztriában 13,6, Svédországban 9,7 százalékkal nőtt a termelés. Jó néhány tagállam visszaesésről számolt be, Spanyolországban 13,2, Szlovéniában 8,0, Belgiumban 3,8 százalékkal csökkent év/év alapon a termelés.

A magyar adat júniusban is a legerősebb volt (27,5 százalék, EU-átlag: 4,6 százalék). Az első két negyedévben ugyanakkor az unió egészében volt erőteljesebb a növekedés: január–március 3,1 százalék EU, mínusz 1,2 százalék Magyarország, április–június: 15,3 százalék EU, 13,9 százalék Magyarország.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS