Bizonytalan munkafeltételek és mentális egészség – Uniós szintű lépések jöhetnek?

2023. 10. 10., 10:41

Az Európai Unió Tanácsa következtetéseket hagyott jóvá a mentális egészség és a foglalkoztatás, ezen belül is elsősorban a bizonytalan foglalkoztatás közötti összefüggésekről.

„A bizonytalan munkafeltételek elleni küzdelem a munkahelyi pszichoszociális kockázatok kialakulásának egyik legjobb ellenszere. E következtetések jelentős lépést jelentenek a mentális egészség fontosságának elismerése, valamint a munkavállalók pszichológiai jóllétének aktív előmozdítása felé” – idézi a Tanács közleménye Yolanda Díaz Perezt, az unió soros elnökségét ellátó Spanyolország megbízott munkaügyi és a szociális gazdaságért felelős miniszterét.

A mentális egészség mind nemzetközi, mind pedig uniós szinten egyre komolyabb aggodalomra ad okot. Az ENSZ 2030-ig tartó időszakra vonatkozó menetrendjének egyik fenntartható fejlődési célja a munkavállalói jogok védelme, valamint a biztonságos és veszélytelen munkakörnyezet elősegítése minden munkavállaló számára.

2022-ben az Európai Unióban a munkavállalók 27 százaléka állította azt, hogy stressztől, depressziótól és szorongástól szenved. A Covid19-világjárvány következtében tovább nőtt bizonyos, a stresszhez és mentális zavarokhoz kötődő kockázati tényezőknek való kitettség.

A mentális egészség és a munka szorosan összekapcsolódik egymással. A mentális egészség fontos a munkaképesség és a termelékenység szempontjából, és fordítva, a munkahelyi pszichoszociális kockázatok negatív hatást gyakorolhatnak a mentális egészségre. Így különösen a bizonytalan foglalkoztatás, beleértve ebbe a rosszul fizetett és a védelmet nem biztosító foglalkoztatást is, zavarokhoz, például szorongáshoz és depresszióhoz vezethet.

Mindezt szem előtt tartva, valamint figyelembe véve az új munkavégzési formák megjelenését és megszilárdulását, a Tanács felkéri a tagállamokat, hogy többek között:
– mozdítsák elő a minőségi foglalkoztatásra irányuló politikákat a bizonytalanság leküzdése érdekében,
– erősítsék meg a munkahelyi mentális egészség megőrzését célzó állami rendszereket
mozdítsák elő a munkahelyi mentális egészséggel kapcsolatos kutatást,
– támogassák a mentális egészségügyi problémákkal küzdő munkavállalók felvételét, illetve visszailleszkedését, és
– támogassák az önálló vállalkozókat, valamint a kkv-kat a munkahelyi pszichoszociális kockázatok megelőzésében.

A Tanács emellett felkéri az Európai Bizottságot, hogy:
– gondolkodjon el egy, a munkahelyi pszichoszociális kockázatok kezelésére irányuló, megfelelő politikán,
– megelőző intézkedésként vegye figyelembe a lecsatlakozáshoz való jogot, és
– ösztönözze a munkahelyi pszichoszociális kockázatok kezelésére irányuló nemzeti kezdeményezések koordinációját

A Tanács továbbá felkéri a szociális partnereket, hogy folytassanak szociális párbeszédet a munkafeltételek javítása érdelében, valamint abból a célból, hogy felhívják a figyelmet a pszichológiai jóllét fontosságára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS